logo Casalina

KRC Boortmeerbeek en KFC Hever oefenen vanavond

KRC Boortmeerbeek en KFC Hever oefenen vanavond

Nadat ze de voorbije handvol jaren telkens de promotie naar derde provinciale misten is het nu raak. KRC Boortmeerbeek stijgt als één van de beste tweedes van vierde naar derde. Bovendien gaan de rood-zwarten vanaf volgend seizoen de samenwerking aan met KFC Hever op vlak van jeugdwerking, ze tellen samen driehonderd jeugdspelers. Deze avond nog kruisen ze vriendschappelijk de degens.

“Het is de derde keer dat we dit samenwerkingsverband aangaan. We gebruiken geen gemeenschappelijke naam, iedere club behoudt zijn naam. De verstandhouding verloopt opperbest, maar het was niet makkelijk om alles nu in orde te brengen. We communiceerden via conference call, maar dat is niet hetzelfde”, wist schepen van jeugd en sport en bestuurslid bij KRC Boortmeerbeek, Denis Bosny. “Voor ons project schakelden we ook de het voetbalveld aan de sporthal in Boortmeerbeek in. Bij Hever zijn ze momenteel trouwens goed bezig met hun nieuwe bestuur, ik ben benieuwd naar hun prestaties. Op termijn zou het mooi zijn moesten de twee clubs samen gaan, maar daarvoor moeten nog vele stappen gezet worden”, klonk het.

Door deze coronacrisis zag KRC zijn jeugdtoernooi midden mei en zijn succesvolle mosseldagen midden augustus wegvallen. Ze denken eventueel aan een familiedag met jeugd en hopen dat de vele derby’s wat goed kunnen maken. De rood-zwarten vieren volgend seizoen hun 85-jarige bestaan, ze sluiten niet uit dat ze om die reden nog iets in petto hebben.

De rood-zwarten van KRC Boortmeerbeek starten de competitie in derde provinciale B op zaterdag 12 september vanaf 18 uur op het veld van Sportief Rotselaar B. Het rood-witte KFC Hever op zijn beurt begint er in vierde provinciale E op zijn beurt aan in eigen huis op zondag 13 september vanaf 15 uur. Hun eerste tegenstander zal Strombeek zijn. Beiden spelen vanavond nog een oefenmatch ter vervanging van de sfeervolle Beker van Boortmeerbeek, die aanvankelijk op 21 augustus voorzien was. Het beginsignaal weerklinkt vanaf 18 uur in hun stadion op de Slagveldweg.

https://www.kfchever.be/
http://www.krc-boortmeerbeek.be