logo Casalina

KRC Boortmeerbeek en KFC Hever gaan op in Boortmeerbeek-Hever-Schiplaken United

KRC Boortmeerbeek en KFC Hever gaan op in Boortmeerbeek-Hever-Schiplaken United
Voorzitters Emile De Vleeschouwer (KRC Boortmeerbeek) en Dirk Denaeghel (KFC Hever) bewandelen voortaan hetzelfde pad

Amper een jaar geleden trad het samenwerkingsverband tussen derdeprovincialer KRC Boortmeerbeek en vierdeprovincialer KFC Hever in werking. Dat was toen vooral op de jeugd gericht met name op de bovenbouw, tussen de U15 en U21. Onlangs kwam alles in een stroomversnelling terecht en besloten de twee teams in elkaar op te gaan onder het motto van “Samen sterk met plezier”. Onder het stamnummer van KRC Boortmeerbeek, 3556, en met rood-zwart-witte kleuren heeft de nieuwe fusieploeg een team in derde provinciale en ééntje in vierde provinciale.

Voorlopig telt BHS United 23 jeugdteams en vier seniorenploegen, met trainers erbij, samen goed voor vierhonderd leden. Ze vormen zo meteen de grootste vereninging in Boortmeerbeek.

“In één gemeente is er op zich plaats voor één goede club om iets deftigs uit te bouwen. Hoe breder de basis, hoe breder de uitstroom naar boven toe. We hebben voor het stamnummer van Boortmeerbeek gekozen omdat dit het oudste is en omdat KRC in derde speelde. We hebben deelgemeente Schiplaken ook ter volledigheid in het project betrokken, dan omvatten we de hele gemeente. De kleuren rood-zwart en rood-wit worden rood-zwart-wit. De reacties in onze eigen achterban waren verbazingwekkend genoeg enkel positief”, wisten voorzitters Emile De Vleeschouwer (KRC Boortmeerbeek) en Dirk Denaeghel (KFC Hever) te vertellen. “Het is de bedoeling om in de toekomst op één locatie te spelen in een nieuwe accommodatie, dat is makkelijker werken. Hopelijk kunnen we op termijn ook meer velden verwerven om te groeien”, klonk het bij beiden.

De jeugd zal een keer per week trainen op de velden van het huidige KRC Boortmeerbeek Meerbemdweg en een keer op KFC Hever op de Slagveldweg. Ze spelen een half jaar hun wedstrijden op Boortmeerbeek en de andere helft op Hever. BHS United A speelt zijn matchen op de Meerbemdweg en BHS United B in Hever. Voorts zijn er nog twee reservenformaties.

Het nieuwe logo van Boortmeerbeek-Hever-Schiplaken United
Het nieuwe logo van Boortmeerbeek-Hever-Schiplaken United

“De gemeente Boortmeerbeek is blij dat de clubs met deze entente en voorstel tot fusie kwamen. Op die manier zal er wel geen Beker van Boortmeerbeek meer plaats vinden, maar we zijn aan het denken aan een alternatief”, wist Denaghel.

De nieuwe bestuursploeg werd evenredig ingevuld, evenveel leden van Hever als van Boortmeerbeek.

Het overkoepelend bestuur bestaat uit voorzitter Emile De Vleeschouwer, ondervoorzitter Bram Houpeline, algemeen secretaris Dirk Denaeghel, secretaris Patrick Vissers, penningmeester Luc Stroobants, communicatieverantwoordelijke Tineke De Vries en jeugdmanager Steven Verbeeck. In het dagelijks bestuur is Dirk Denaeghel tot algemeen manager benoemd, dit bestuur telt nog drie leden met Pascal Witpas (verantwoordelijke scouting), Tom Sluyts (GC site Meerbemdweg) en Stefaan Dewinter (GK site Slagveldweg).

2 reacties op “KRC Boortmeerbeek en KFC Hever gaan op in Boortmeerbeek-Hever-Schiplaken United

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *