KOVC Sterrebeek – VKE Eizer 2-3, het venijn zat in de staart!

VKE Eizer (l) en KOVC Sterrebeek poseerden samen met de ref in de felle regen

Voor beide derdeprovincialers betekende dit hun eerste oefenmatch. VK Eéndracht Eizer kwam voor en bleef lang op 0-1 staan, dit tot ongeveer een kwartier voor affluiten. Na negentig minuten stond het zowaar 2-2, KOVC had even op het gaspedaal geduwd. Toen iedereen vrede had genomen met een gelijkspel, gebeurde het dan toch nog. Invaller Hoymans verraste aan de linkerpaal thuisdoelman Engels in de eerste en enige minuut extra-time.

Gezien het de eerste oefengalop was, vielen er aan beide zijden uiteraard afwezigen te noteren. Net voor het beginsignaal gingen de hemelsluizen helemaal open op het Zeen.

Na ongeveer tien minuten kwam er een warm zonnetje piepen. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers, Oulanti ging links op verkenning. Hij gaf voor op speler/trainer Artois die de bal op de rand van het strafschopgebied op goalia Engels afvuurde, deze laatste pakte in twee keer. Aan de overzijde vonden Meysmans en Diane Bakary elkaar bij momenten enorm goed. Eizer legde voorlopig de vlotste combinaties op de mat, maar aan beide kanten bleven de verdedigers het goed doen. Thuisspeler en aanwinst Dubois werd rechts weggestuurd en gaf voor op Meysmans die links naast trapte. Met de rust stilaan in zicht kreeg Oulanti voor Eizer de bal in de buurt van de cornervlag. Hij gaf prima voor op Wittebols, de bal schampte letterlijk zijn hoofd waardoor hij een onvervalste Lorenzo Staelensgoal op zijn naam kreeg, 0-1. Voor de rust reageerden Meysmans en Diane Bakary nog voor Sterrebeek, beiden zonder gevolg.

Eizer begon de tweede helft met drukken, Sterrebeek mikte op de snelle uitbraak.

Thuisspeler Simons trapte nog eens rakelings naast en op het uur bracht de inbreng van KOVC’er Diane snelheid in het Sterrebeekse spel. Diane bracht ook gevaar, maar voorlopig geen doelpunt. De treffer viel aan de overzijde, Delattre kwam alleen voor doelman Engel en verschalkte hem, 0-2. De blauw-witten lieten zich niet doen, Diane Bakary trapte vanaf de rand van het strafschopgebied droog in de linkerwinkelhaak, 1-2. Ondertussen ging Diane neer en werd hij met hinder aan het linkerbovenbeen preventief gewisseld. Na verdedigend mistasten van de geel-zwarten ging Nanayakkara met de bal aan de haal, hij gaf deze af aan Beugoms en deze schoof voorbij doelman Schijns. Ondertussen waren de hemelsluizen weer geopend verklaard. VKE stuurde nog Delattre weg, Engels redde de meubelen. Het leek 2-2 te blijven. Dat was buiten Hendrickx gerekend die op de linkerflank ruimte vond en kreeg en de bal voorlepelde naar Hoymans. Hij verschalkte Engels en zo kon Eizer zijn eerste oefenduel winnend afsluiten. Gezien de regen bleef de ereronde beperkt.

Jannick Hoymans tikte de winnende goal van nabij binnen

Doelpunten: 41′ Wittebols (0-1), 75′ Delattre (0-2), 76′ Diane Bakary (1-2), 86′ Beugoms (2-2), 91′ Hoymans (2-3)