logo Casalina

KOVC Sterrebeek klopt Steenokkerzeel Vlug-Op in pittige derby

KOVC Sterrebeek klopt Steenokkerzeel Vlug-Op in pittige derby
Het uitzonderlijk groene KOVC Sterrebeek bracht meer gevaar Foto: Patrick Dubois

In derde provinciale c stond onlangs een regelrechte derby op het programma. De blauwen van KOVC Sterrebeek ontvingen kleurgenoten en de buren van Steenokkerzeel Vlug-Op. De voor de gelegenheid groenen van Sterrebeek haalden het met 3-1 en staan zo tijdelijk op de tweede plaats.

Trainer Alain Balis blikt terug op het treffen.

“We kwamen de winterstop uit met vijf oefenmatchen achter de kiezen, die we allen tot een goed einde brachten. We hadden ook enkele tegenstanders gekozen die we vorige zomer ook troffen zoals Nossegem, Eizer en Orp-Noduwez om te bekijken of er tegenover een half jaar geleden sprake was van progressie en dat was wel degelijk het geval”, merkte T1 Balis op. “Ik was benieuwd of we dat ook in de competitie konden verder zetten. We waren op onze hoede voor Steenokkerzeel, ze eindigden de eerste competitiehelft prima en klopten thuis ongeslagen leider Zemst. Het werd zoals verwacht een fysiek stevige match, maar we hebben de mogelijkheden om dat op te vangen en dat gebeurde.”

Steenokkerzeel kwam piepen via onder andere stilstaande fases
Steenokkerzeel kwam piepen via onder andere stilstaande fases Foto: Patrick Dubois

Tweede in de tussenstand of niet, het doel is en blijft top vijf.

“We sturen onze ambities niet bij, we blijven ons ding doen en passen ons niet aan aan de tegenstander. Mijn spelers weten waar ze aan toe zijn.”

In derde provinciale c zijn Kapelle-op-den-Bos en Sterrebeek de ploegen in vormen met respectievelijk een tien en een negen op twaalf.

“Het toeval wil dat we komende zondag hen op hun veld partij moeten geven. Het zal allesbehalve makkelijk worden om ginds tot scoren te komen. Ik geloof dat we ginds vrijer spelend voor de dag kunnen komen, ongeveer zeventig à tachtig procent van mijn kern tekende bij voor volgend jaar.”

Sterrebeek vierde de derbyzege kort en hevig
Sterrebeek vierde de derbyzege kort en hevig

Geef een reactie