Q8 tempo oil banner

 

KOSC Wijgmaal viert wereld CP-dag op het voetbalveld op zondag 3 oktober

KOSC Wijgmaal viert wereld CP-dag op het voetbalveld op zondag 3 oktober
De poster van het CP Footfestival in KOSC Wijgmaal op zondag 3 oktober

Voetbal wil “niemand buitenspel” zetten. Daarom engageert Voetbal Vlaanderen zich om zoveel mogelijk voetbalkansen te creëren voor iedereen met of zonder beperking. In Vlaanderen pakken ondertussen 125 clubs dit engagement ook op met een G-voetbalaanbod voor personen met diverse beperkingen. Ook kinderen met een motorische beperking kunnen er terecht. Ook K Olympia SC Wijgmaal engageert zich voor dit hartverwarmende en mooi initiatief.

Sinds enkele jaren zijn er acht clubs in Vlaanderen met een specifiek aanbod voor kinderen met cerebrale parese of andere neuro-motorische stoornissen. Meer dan tachtig kinderen kunnen er ondertussen wekelijks terecht. Uiteraard gaan ze voor meer. Daarom organiseren Voetbal Vlaanderen en K Olympia SC Wijgmaal met steun van KBVB en Leuven Europese Sportstad 2021 het allereerste CP+ footfestival waar kinderen tussen 6 en 16 jaar welkom zijn voor een leuke en uitdagende voetbaldag!

Op zondag 3 oktober staan er tussen 10 en 14 uur speelse voetbaloefeningen en toffe wedstrijdjes op het programma. De deelname daaraan is gratis, aanmelden kan nog tot en met zaterdag 2 oktober via https://www.voetbalvlaanderen.be/projecten/cp-footfestivals

En ook in de andere provincies

Na Wijgmaal zal het CP+ footfestival dit seizoen ook neerstrijken in Houthalen (FCP Lim), Vorselaar (G-sport Vorselaar), Gent (FC Rooigem) en Oostkamp (KSV Oostkamp). “We zijn er zeker van dat de CP-voetbalfamilie dit seizoen opnieuw zal groeien. Wie weet vormen we dan op termijn zelfs opnieuw een nationaal CP-voetbalteam”, klinkt het gemotiveerd bij Voetbal Vlaanderen.

Geef een reactie