Terugblik op Olympia Wijgmaal – KVK Wellen 1-1

Olympia Wijgmaal en KVK Wellen komen het veld op

Op de derde speeldag in derde amateur b speelden Olympia Wijgmaal en KVK Wellen 1-1 gelijk. In de openingshelft kwamen de Leuvenaars terecht op 1-0, maar de score had hoger kunnen oplopen. In de tweede helft kwamen de bezoekers aan enkele kansen én Winkels trapte daarvan ééntje binnen.

In minuut zes al de eerste kans, Mertens zag een afstandsschot links naast gaan, net voor rust kende hij meer succes. Na een pittige fout van bezoeker Meeus op Bono, die hem geel opleverde, zette Mertens zich zelf achter de bal. De stilstaande fase mondde uit in een bal vanaf rechts die in doel caprioleerde.
“Ik mikte op een voorzet, maar hield er ergens rekening mee dat het door de wind ook in doel kon belanden. Dat gebeurde ook, we moeten steeds die 2-0 maken, maar het werd 1-1”, reageerde doelpuntenmaker Mertens.

De 1-0 van Bono Mertens werd in de linkerhoek gekruld

In de eerste helft kwam er Leuvens gevaar via Alassan (door op doelman Schevenels die goed uitkwam), Dupont (na onderschepte bal alleen op doel en naast), Dewaet (eveneens onderschepping op het middenveld en bal op doelman) en Courtrai (hoge bal). Daar tegenover stelde Wellen mogelijkheden via Versteeven (diagonale trap op Amenga), Meeus (diep gespeeld en Amenga kwam uit) en Houben (op corner van Meeus naast en over).

Uitgoalie Schevenels kwam af en toe goed tussen

In de tweede helft mikte bezoeker Meeus op doel bij een vrije trap vanaf rechts, de rebound via Versteeven werd door Amenga gered. Nassim en Dupont vonden nog ruimte, maar dat leidde niet tot een 2-0. Meer nog een corner vanaf rechts kwam centraal net voor de Wijgmaalse zestien bij Winkels. Die trapte de bal afgemeten in de rechterhoek buiten het bereik van Amenga. De match werd rond minuut 75 gekenmerkt door veel balverlies op het middenveld. Voor Wellen kopte Versteeven in minuut 81 rechts naast. Wijgmaalse invaller Ben Hammou met de actie over de flank en de trap net naast en aan de overzijde miste opnieuw Meeus nog een kans, het bleef 1-1.

Winkels (eerste van rechts) kan niet bij de bal, in de tweede helft scoorde hij de 1-1

Doelpunten: 44′ Mertens (1-0) en 70′ Winkels (1-1).

Olympia poogt komende zondagnamiddag om hun één op negen waarmee ze startten te kenteren op het veld van Termien. KVK Wellen op hun beurt ontvangen rode lantaarn Zwarte Leeuw.