Q8 tempo oil banner

 

Korbeek Sport blaast ambities nieuw leven in met elf nieuwe namen

Korbeek Sport blaast ambities nieuw leven in met elf nieuwe namen
Ontspannen bij Korbeek Sport onder een mooi zonnetje

Vierdeprovincialer Korbeek Sport blaast zijn ambities nieuw leven in met een nieuw elftal. Trainer Gilbert Winant is aan zijn elfde jaar toe, maar aan motivatie ontbreekt het hem niet. In een reeks in vierde provinciale B met onder andere VC Bertem-Leefdaal B, HO Testelt, SK Deurne en Sparta Schaffen kijken ze bij Kortbeek Sport enkel naar zichzelf.

Aanvallende kracht Tom Vanderwegen maakte de overstap van de buren, de Stormvogels Haasrode uit tweede provinciale. Van Racing Butsel kwamen Bernd Hoeyberghs, doelman Darwin Vandenhove en Klaus Van Den Broeck over. Van buur Union Lovenhoel werden Candel Mil, Jannes Cornips, Stijn De Neve en Foeke Lepoutre overgenomen. Aanwinst Bilal Chrouaa is afkomstig van de U19 van HO Bierbeek. Aan uitgaande kant is er sprake van Michiel Van Honacker (Middelkerke) en Benjamin Van Iseghem (VC Bertem-Leefdaal B). Er komen ook nog twee Portugese studenten bij, maar of ze voor de eerste ploeg of de reserven zijn voorbestemd zal nog moeten blijken.

Trainer Gilbert Winant gaat zijn elfde jaargang bij de blauw-roden in.

“Voorbije seizoen stopten we door corona bij een twaalf op twaalf, we stonden op kop met Sparta Schaffen. Zoals we toen speelden, denk ik dat we kortbij promotie hadden geëindigd. We hebben nu een zeer brede kern en met Tom Vanderwegen erbij ook een extra troef,”, wist de oefenmeester uit Bierbeek. “We hopen op een goed seizoen en willen voor top vijf meedingen, maar dat hangt van enorm veel zaken af. Voorts heeft het bestuur van die lange coronaperiode gebruik gemaakt om al onze installaties op te smukken. Er werd verlichting geplaatst aan ons hoofdveld, zodat ons team hun thuismatchen zaterdagavond om 19 uur kan afwerken. Het volledige terrein werd opnieuw ingezaaid”, klonk het bij het bestuur. “Jammer dat er tien B-ploegen in onze reeks zijn ingeschreven, dat is ergens een vorm van competitievervalsing. Ik hoop dat er in de toekomst een aparte reeks kan in het leven geroepen worden voor hen en dat wij in een geheel van eerste ploegen kunnen plaats nemen.”

Buiten hun eerste ploeg, die ondertussen al enkele keren trainde, hebben ze ook een reserven- en een veteranenteam in competitie ingeschreven.

De troepen van Winant beginnen op dinsdag 20 juli opnieuw te trainen en negen dagen later volgt het eerste oefentreffen.

29/07 19 uur Korbeek – SK Waanrode
01/08 16 uur Korbeek – Sporting Molenbeek
03/08 19 uur Korbeek – Boutersem United B
07/08 19 uur Korbeek – Boutersem United (Beker van Brabant)
12/08 19 uur Toekomst Bunsbeek – Korbeek
15/08 16 uur Korbeek – VK Eéndracht Eizer (Beker van Brabant)
19/08 19 uur Korbeek – KVC Kessel-Lo 2000 B
22/08 16 uur BHS United – Korbeek (Beker van Brabant)
26/08 19 uur Korbeek – Racing Meldert
29/08 16 uur Korbeek – Standaard Meerbeek (Beker van Brabant)

De installaties bij Korbeek Sport werden vernieuwd
De installaties bij Korbeek Sport werden vernieuwd

 

Geef een reactie