logo Casalina

Koninklijke Vliegende Zwaluwen Glabbeek-Zuurbemde azen op top vijf

Koninklijke Vliegende Zwaluwen Glabbeek-Zuurbemde azen op top vijf
KVZ Glabbeek in het seizoen 2020-2021 Foto: KVZ Glabbeek

Derdeprovincialer Koninklijke Vliegende Zwaluwen Glabbeek-Zuurbemde ambieert een positie bij de vijf besten. Voorlopig trokken ze twee nieuwe spelers aan, als er nog een opportuniteit uit de bus komt zullen de rood-groenen niet twijfelen. Deze voetbalclub telt 190 à 200 spelende leden, waarvan 125 jeugdspelers. Ze tellen vier seniorenteams, daarbij twee ploegen in de provinciale reeksen en twee reservenelftallen.

Aanvaller Pavan Singh komt van Waanrode over, nadat hij daarvoor bij streekgenoot VS Kortenaken actief was. Centrale verdediger Simon Beelen vertrekt bij Racing Butsel om de Zwaluwen te vervoegen. Aan uitgaande kant is er Jens Engelbos die verhuist naar het Limburgse Vechmaal en er ook zal spelen bij de plaatselijke club, Cedric Coomans vertrekt na een jaartje terug naar reeksgenoot VC Bekkevoort.

Doelman Kevin Van De Vel komt over van VC Bekkevoort waar hij tweede doelman was, bij de Zwaluwen treedt hij in dienst als keepertrainer en staat hij ter beschikking als derde keeper. Jongeren Jasper Royen en Aron Struys maken de overgang van het tweede team in vierde provinciale naar het eerste team in derde provinciale.

“Onze ambitie is om volgend seizoen top vijf te spelen, dit onder leiding Stany Peeters die de club trouw blijft. Wim Van Roy blijft de trainer van onze tweede formatie. Zo goed als iedereen blijft bij de club in deze speciale tijden met uitzondering van enkelen in de A-ploeg. Als er een mooie opportuniteit voor de dag komt, dan kunnen we eventueel nog een aanwinst noteren. Een voetbalclub runnen moet in deze coronatijden financieel haalbaar blijven”, wist penningmeester Philip Marcelis.

De club installeert nog vier nieuwe kleedkamers, vooral voorzien voor hun jeugd, aan hun accommodaties langsheen de Tiensesteenweg in Glabbeek. Het is de bedoeling dat deze nog in 2021 er komen. Volgens de plannen van de gemeente Glabbeek zal de gevleugelde vereniging vanaf 2024 mogen genieten van nieuwe LED-verlichting aan hun velden.

Één gedachte over “Koninklijke Vliegende Zwaluwen Glabbeek-Zuurbemde azen op top vijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *