logo Casalina

Koen Merchez begon met voorbereiding tweede seizoensdeel bij KVC Haacht

Koen Merchez begon met voorbereiding tweede seizoensdeel bij KVC Haacht
KVC Haacht zet 2023 goed in op training met een nieuwe sportieve staff

Koen Merchez (55) uit Veltem-Beisem begon onlangs als hoofdcoach bij derdeprovincialer KVC Haacht, hij begon onlangs weer te trainen met zijn jonge groep. Nieuwbakken T2 Thierry Callens was eveneens van de partij. Merchez nam de sportieve leideing bij de wit-zwarten over na een mindere eerste seizoenshelft en verwacht gaandeweg flink wat progressie.

Als speler was Merchez een jeugdproduct van het mythische groen-witte Koninklijke Stade Leuven. Hij bracht er zijn volledige jeugd door, daarna was hij als speler onder andere actief bij Rapid Bertem. Als trainer stond hij daarna dertien jaar paraat bij Racing Mechelen onder andere bij de nationale knapen, scholieren, beloften en ook als jeugdverantwoordelijke TVJO. Daarna volgden vijf seizoenen in tweede provinciale bij Sporting Kortenberg én in KVC Kessel-Lo waarmee hij kampioen speelde in vierde provinciale. Voorts was hij nog onder andere bij Standaard Meerbeek, Sporting Erps-Kwerps en Sparta Haacht actief.

De heenronde was resultaatsgewijs een verhaal van net niet voor KVC. Ze staan veertiende op zestien teams.

“Aanvankelijk werd gesteld dat dit team als zakker uit tweede top drie zou moeten nastreven, dat was nooit een optie. Bijna de volledige kern van de voorbije jaren vertrok, enkel een handvol spelers zoals doelman Andries en verdediger Callens bleven. De rest werd aangevuld met grotendeels jongere spelers, op voetballend vlak horen we ongetwijfeld bij de acht besten. Dat wil echter niet zeggen dat dit er steeds resultaatsgewijs uitkomt”, wist Merchez net voor de eerste oefengalop als T1 van KVC. “We verloren vaak zeer nipt, vaak met amper een doelpunt verschil. We werden nooit echt overrompeld. We verdienden vaak meer, als we thuis tegen leider KDN United met een verdiende 2-0 in plaats van de 0-0 de rust ingaan, dan was het een compleet andere wedstrijd geworden. Ook in de derby op Tildonk had het anders kunnen aflopen dan die 2-1 voor hen. Enkel Sparta Haacht en VK Berg-Op waren in mijn ogen beter”, wist Merchez die het eerste seizoensgedeelte als T2 afwerkte aan het Hoogveld.

De eerste oefendraf werd niet ingezet aan hun velden aan het Hoogveld. Gezien de prima verlichting aan sportcomplex Den Dijk in Wespelaar een kilometer verderop werd daar gebruik gemaakt van de faciliteiten.

“We hebben een jong team, bij het begin van de competitie zullen we moeten afrekenen met verschillende examengangers. Dat brengt ons wel van week tot week tot het gegeven dat we steeds een nieuw evenwicht moeten zoeken. Ik zie ons doorheen die tweede competitieronde wel positief evolueren, gezien die jonge gasten week na week beter worden”, vervolgde hij. “We staan alleszins voor een pittig competitiebegin met achteréénvolgens ploeg in vorm KV Tremelo, Betekom B en FC Tildonk.”

Één gedachte over “Koen Merchez begon met voorbereiding tweede seizoensdeel bij KVC Haacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *