Knotsgekke match tussen B-teams van Olympia Wijgmaal en Bertem-Leefdaal eindigt op 5-5

Olympia Wijgmaal B uitzonderlijk in rood-zwart en Bertem-Leefdaal B hielden elkaar in evenwicht

De bezoekers van Bertem-Leefdaal B stonden steeds op voorsprong, maar Wijgmaal B had steeds voldoende veerkracht om de situatie om te keren. Dat was ook het geval toen de thuisploeg iets na het uur met tien kwam te staan na een rode kaart. Bij de blauwen waren Popelier en Meeus in vorm met elk twee treffers, bij de thuisploeg was El Iar de reddende engel met een hattrick.

Na enkele plaagstoten van de bezoekers en een prima openingsfase van Olympia, werd de bal bij een corner doorgetikt en Popelier ramde de 0-1 in het dak van het doel. Wijgmaal, die uitzonderlijk in rood-zwart speelden in plaats van blauw-wit, durfde balverlies te lijden en daar profiteerden de broers Dries en Wout Meeus bijna van. Wie dacht dat de bezoekers gingen scoren, was eraan voor de moeite.

Popelier ramde de 0-1 er net in

Een door de wind gedragen vrije trap vanaf de rechterflank viel binnen, Saerens was de auteur van de 1-1. Bertem-Leefdaal kwam goed uit de kleedkamer, Oorts werd met een goede pass aan de linkerpaal vrijgespeeld en hij besloot in doel, 1-2. Amper enkele minuten kwam El Iar als een duiveltje uit een doosje doorheen de bezoekende verdediging en besloot hij links in doel, 2-2.

El Iar maakte net de 2-2

Na een snelle omschakeling maakte Dries Meeus er 2-3 van na balverlies van de thuisploeg en een assist van Wout Meeus. Popelier deed wat hij het beste kan, decisief zijn op een corner, de 2-4 kopte bij binnen. Kort voordien had Wijgmaalnaar Lambert zijn tweede gele karton gekregen, maar Olympia B kroop allesbehalve terug…

Bij 2-4 leek de match gespeeld, maar niets was minder waar. Sabic glipte op randje van buitenspel door en kwam tegenover bezoekende goalie Haesaerts, Sabic maakte de 3-4. Er was weer hoop bij Wijgmaal, bij Bertem-Leefdaal waren ze kwaad voor het niet gefloten buitenspel. Amper enkele minuten later werd een thuisspeler te opzichtig onderuit gehaald, El Iar twijfelde niet om de 4-4 in geschenkverpakking aan te nemen. De concentratie was met een kwartier te gaan niet optimaal bij de thuisverdediging, ze verloren de bal aan Dries Meeus die alleen op de keeper afging en de 4-5 realiseerde. Met nog net geen tien minuten op de klok krijgt Wijgmaal B een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, een klofje naar de hand van El Iar die mooi binnen trapt. 5-5 was het resultaat van een aangename avondmatch in vierde provinciale C.

Wijgmaal B – Bertem-Leefdaal B 5-5 Doelpunten: 13’ Popelier (0-1), 35’ Saerens (1-1), 47’ Oorts (1-2), 50’ El Iar (2-2), 55’ Dries Meeus (2-3), 67’ Popelier (2-4), 72’ Sabic (3-4), 72’ El Iar (strafschop 4-4), 75’ Dries Meeus (4-5), 81’ El Iar (5-5) Rood: 64’ Lambert (2xgeel, W)