logo Casalina

KMJ FC Zichem stopt ermee na 107 jaar

KMJ FC Zichem stopt ermee na 107 jaar
KMJ FC Zichem anno 2022-2023

Stamnummer 858 is niet meer, na de slotmatch tegen FC Meensel-Kiezegem sluiten ze bij KMJ FC Zichem de boeken. Nochtans werden er vorig seizoen rond deze periode achttien transfers afgerond om deze jaargang in de linkerkolom te spelen. Het ging helaas niet door gezien de voorbije stand van zaken. Normaal gezien moesten de blauwen de eindronde om niet te zakken spelen, ze gaven forfait gezien de club ermee stopt. 

In 1916 werd op 31 mei voetbalclub Marie-José Zichem opgericht om de kinderen sportieve afleiding te bieden tegenover een achtergrond van oorlog en gruwel. MJ Zichem was met zijn 107 jaar één van de oudste voetbalclubs uit de regio. Vorig jaar stopte derbyrivaal en buur KVV Scherpenheuvel Sport, met stamnummer 981, al met zijn werking, nu is het jammer genoeg aan de carnavalsclub.

In november 2022 kwam aan het licht dat de club het jaar erop ging stoppen en dat alle spelers ruim de tijd kregen om een nieuwe club te zoeken.

“Het seizoen dat gaande was, ging uitgespeeld worden en spelers kregen de maand september uitbetaald want was toen net een mosselfeest doorgegaan. Eind januari hadden de spelers nog altijd geen centen gezien van de overige maanden. Ondertussen was het februari 2023 en kwam aan het licht dat de club voor bijna 30.000 euro schulden had. Terwijl de club in datzelfde jaar in mei schuldenvrij zou geweest zijn. Mosselboer Laevers werd bovendien in oktober niet betaald, net zoals twee brouwers, de Watergroep, de elektriciteit enzovoort…. De spelersgroep komt namelijk na dat nieuws van de schulden samen en beslist onbezoldigd verder te spelen en voortaan in eigen beheer, in samenspraak met de woordvoerder en de voorzitter natuurlijk de kantine te openen. Drank bestellen, inkom doen,  terrein onderhouden. Het gebeurde enkel en alleen door ons, de spelers. Deze inkomsten werden gebruikt voor gemaakte onkosten die tijdens de periode van het verder spelen werden gemaakt. Spelers dronken dan tijdens thuiswedstrijden gratis ter compensatie. De overschot van het geld diende om met de spelersgroep een mooi afscheidsactiviteit te realiseren. We hebben in vriendschap, goodwill en met plezier dit seizoen afgewerkt met alleen maar vrijwilligers. Urbain, de man die al meer dan dertig jaar het clubblad maakt zag zijn jarenlange hobby verdwijnen. Hij maakte een doodsbrief…de spelers hebben daarop bewust ingespeeld en mee een brief laten opstellen bij uitvaartverzorging Van de Laer in Scherpenheuvel-Zichem”, klonk het bij de spelersgroep.

Kapitein Lennert Goossens, middenvelder Gil Willems en topschutter Davy Van Gestel namen afscheid van de club en het actief voetballen in de slotmatch tegen FC Meensel-Kiezegem, het werd 2-2.

Er werd finaal vooral naar de voorzitter gewezen omtrent het gebrek aan aanwezigheid, bestuur, liquide middelen en … leeggoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *