logo Casalina

KMJ FC Zichem opent seizoen met pittige derby

KMJ FC Zichem opent seizoen met pittige derby

KMJ FC Zichem wil in zijn eerste seizoen in derde provinciale A zichzelf redden. De blauwen willen zoals verwacht een rustige jaargang doorlopen. Ze beginnen wel met een heuse kraker op het veld van aartsrivaal Scherpenheuvel, die moet absoluut gewonnen worden is trainer Kevin Wouters van oordeel.

Wouters is al aan zijn vierde jaar in de staff toe. Hij begon een jaartje als T2 en is nu aan zijn derde trainersjaar toe. “Als nieuwkomer in de reeks is het ons uiteraard om het behoud te doen, we willen zo snel mogelijk gered zijn om er dan een leuk en rustig seizoen van te maken. De rest is mooi meegenomen. Ik bekijk Vissenaken als de sterkste formatie. Ze hadden vorig jaar al een sterk team en kochten stevig en goed in. RWL Sport zal ook bovenaan meedoen”, schat hij in.

“De eerste competitiematch werd uitgesteld door covid 19. De tweede, op zondagnamiddag 13 september, is al onmiddellijk bij de grote rivaal. Dat zal onmiddellijk pittig worden. Dat wordt een duel tussen twee ploegen met het mes tussen de tanden”, wist Wouters die bij beide teams speelde. Bij Scherpenheuvel was hij een jaartje actief rond zijn achttiende. Bij Zichem maakte hij tien jaar mee, waarvan een groot deel in de jeugd en drie à vier jaar in de eerste ploeg. “Dat ene jaar bij hen is al zo goed als vergeten, ik koester zeker geen revanchegevoelens of iets in die trend.”

Zichem versterkte zich met acht spelers.

“De aanwinsten werden heel gericht gekozen. We haalden een sterke verdediger in de vorm van Jens Vanwinkel. Jef Hoes is dan weer een heel polyvalente middenvelder. Doelman Nick Van Leemputten zal het met zijn ervaring in doel prima doen. De rest zijn ook stuk voor stuk versterkingen”, wikt en weegt Wouters.

Nieuwkomers: Nick Van Leemputten (Plenke Werchter), Jens Vanwinkel (Tielt-Winge), Simon Franssens (Bekkevoort), Jef Hoes (Testelt), Lars Pauly (Halen), Niels Scheveneels (Keiberg), Youri Moma Follo (Rotselaar), Jakub Wojtas (Langdorp)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *