logo Casalina

Klim-Op Begijnendijk wil beter doen

Klim-Op Begijnendijk wil beter doen

Trainer Wim Jacquemyn (36) uit Tienen gaat bij vierdeprovincialer Klim-Op Begijnendijk zijn derde dienstjaar in. Tegenover vorig seizoen werd de kern bij de geel-blauwen stevig uitgebreid. De Hagelanders, die hun voetbalvelden delen met KAC Betekom, ambiëren top vijf, beter mag ook natuurlijk.

Klim-Op begon op veertien juli te trainen.

“Gelukkig konden we ondanks de covid 19-toestanden altijd blijven doortrainen. Voorbereidingsmatchen vielen wel links en rechts in het water door verstrengde gezondheidsmaatregelen, dat was wel moeilijk”, opent de zaakvoerder van Broodjeszaak Het Smullerke, gelegen in de Nieuwstraat in Tienen. “Ik heb geen idee wat te verwachten in deze nieuwe reeks. We speelden de twee voorbije jaren grotendeels tegen de Hagelandse ploegen. We speelden de jaren voordien steeds vriendschappelijk tegen KFC Werchter, van hen weten we dat ze de ambitie hebben om op te gaan. Ik zie in Bertem-Leefdaal B een te duchten tegenstander. Ze spelen met eigen jeugd, hebben een goede trainer en kunnen op kunstgras spelen. Die mannen kunnen tegen een bal trappen. Onze ambitie is top vijf, dat is ook de ambitie van het bestuur. Als het even kan is top drie mooi meegenomen. We willen het alleszins beter doen dan vorig jaar, toen was het niet goed en belandden we in de middenmoot”, blikt hij kort terug. “In vergelijking met vorig jaar is onze kern veel breder geworden. We tellen tien spelers meer, dat scheelt een slok op de borrel. We hebben verschillende aanwinsten die op hoger niveau ervaring opdeden, ik zie er sterkhouders in voor komend seizoen.”

Klim-Op Begijnendijk opent de competitie op zondag 13 september om 14.30 uur op eigen veld aan de Grote Baan in Betekom tegen Rapide Wezemaal B.

Nieuwkomers: Jens Van Looy en Stef Gijbels (beiden KVC Langdorp), Nick Ivanov (KVC Haacht), David Vanbuggenhout (Schriek), Calvin Aerts (Scherpenheuvel), Jordy Cuypers en Nick Van Dooren (RWL Sport), Bert Jacobs (Zichem), Mathias Adams (Wezemaal), Matthias Laevers en Jonas Laevers (beiden SC Keerbergen), Lars Feyaerts (vrije speler).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *