Klim-Op Begijnendijk en Racing Meldert spelen vriendschappelijk gelijk

Klim-Op Begijnendijk (l) en Racing Meldert (r) scoorden beiden twee keer

Vierdeprovincialers Klim-Op Begijnendijk en Racing Meldert speelden een bij momenten boeiende oefenmatch op Betekomse ondergrond. De ruststand bedroeg 1-1. De bezoekende groenhemden kwamen zelfs voor, in de slotfase maakte Klim-Op op corner de verdiende 2-2. Een billijk gelijkspel waarvoor beide teams hadden gestreden.

Door ziekte, blessures en corona kon Klim-Op slechts veertien spelers op het matchblad zetten voor het oefenduel thuis tegen Racing Meldert. Bij de bezoekers waren ze met zijn dertienen.

Na enkele minuten kwam bezoeker De Bondt erdoor, maar dat gevaar werd afgeblocked. Racing had een mild overwicht in de beginfase. Meyers dreigde voor Begijnendijk. Op minuut 23 kwam Michiels aan de bal rechts op een meter van het strafschopgebied, zijn schot vloog mooi binnen, 1-0! In minuut 37 ging thuisspeler Adams neer in de Meldertse zestien, de ref wuifde een penalty weg. Met nog vijf minuten tot “schaften” werd Vellemans via de linkerflank vrijgespeeld, hij besloot in de verste hoek, 1-1! Meteen ook de ruststand.

Klim-Op begon te drukken in de eerste minuten na rust.

Adams zette de actie op en gaf een diagonale pass op Meyers. Meldertdoelman Peeters was er op tijd bij om de groenhemden van gevaar te behoeden.

Adams staat op het punt om diagonaal te passen op Meyers

Toen het tempo zakte bracht kapitein Bruggeman leven in de partij met een raak afstandsschot, 1-2! Werk op de plank voor Begijnendijk. De reactie kwam er onmiddellijk, Beynaerts werd aan de rechterpaal vrijgespeeld. Zijn voorzet-schot rolde over de doellijn zonder dat iemand ook maar in de buurt kon komen. Spits Kenny Meyers viel uit in de slotfase, de thuisspeler vreesde voor een scheur in de hamstrings. Een snelle actie van geelhemd Van Tricht belandde nipt voorlangs. Bij een corner vanaf links kopte Willems aan de tweede paal raak, 2-2! Kort daarna betrok Van Tricht Laevers in een actie, ook die poging miste doel. Een afstandsschot van Meldert week nog af op een verdediger en belandde pardoes op de lat. Klim-Opgoalie Van Looy had even verzorging nodig na een trap op het been, maar kon verder spelen.

Doelpunten: 23′ Michiels (1-0), 40′ Vellemans (1-1), 70′ Bruggeman (1-2), 79′ Willems (2-2)