logo Casalina

Kletsnatte degradatietopper levert geen winnaar op

Kletsnatte degradatietopper levert geen winnaar op
De vrouwen van Wolvertem-Merchtem B en OHR Huldenberg, de transfers van Wolvertem zijn nog welkom

Op een kletsnat en winderig sportcentrum “Dooren”, stond vrijdagavond de degradatiekraker tussen HO Wolvertem-Merchtem en OHR Huldenberg op het programma, oftewel het nummer voorlaatst tegen het nummer laatst van 1e provinciale van de Vlaams-Brabantse dames. Beide ploegen hadden dan ook de absolute ambitie om de 3 punten binnen te rijven en te kunnen opschuiven in het algemeen klassement.

Onder het toeziend oog van het vrij talrijk opgekomen publiek, floot scheidsrechter Janssens de partij op gang en het was vrij duidelijk dat beide ploegen vanuit een goede organisatie en veel duels in het middenveld de partij trachtten naar de hand te zetten. Het eerste kansje was voor de bezoekers toen Denys vanaf opstand haar kans waagde, maar het afstandsschot was wel gekadreerd, maar miste precisie om doelvrouw Van Lier te verontrusten. Net voor het kwartier kwam ook de thuisploeg er een eerste maal door, toen Wyckmans werd vrijgespeeld, maar ze duwde de bal te ver vooruit en Smedts kon pareren met de linkervoet. Het spel bleef goed op en neer golven en de eerste grote kans was voor de bezoeksters, toen Willems een mooie solo opzette, vervolgens breed legde naar Naegels, maar zij besloot wat overhaast nipt naast de linkerpaal. Aan de overzijde glipte De Ridder door de buitenspelval, maar oog in oog met Smedts had deze laatste het gepaste antwoord in huis met een uitstekende voetveeg.

Toch was het OHR dat op voorsprong kon klimmen toen een bedrijvige Willems alweer een mooie actie opzette en Naegels bediende. Zij aarzelde niet en knalde vanaf de zestien meter de bal mooi in de linkerbovenhoek. De thuisploeg leek even aangeslagen, maar in de 32e minuut kon Nathalie Vyt zich doorzetten en lobde de bal enig mooi over de bezoekende doelvrouw, 1-1. De bordjes terug in evenwicht en beide elftallen leken tot aan de rust vrede te nemen met deze gelijke stand en buiten langs beide zijden een afzwaaiend afstandsschot, viel er nog weinig reëel doelgevaar te noteren. Rusten dus met een logische gelijkstand, na een geanimeerde en bijwijlen aantrekkelijke pot voetbal van beide ploegen.

Na de verwarmende koffie zagen de toeschouwers een aantal wijzigingen.

Het was dan ook vrij snel duidelijk dat HO Wolvertem-Merchtem meer aanvallende impulsen toonde en werden de duels rond het middenveld duidelijk gewonnen door de thuisploeg. Met gerichte doorsteekpassen trachtten ze de bezoekende defensie te ontwrichten, maar OHR liet de buitenspelval vaak vakkundig dichtklappen. De eerste grote kans na rusten was dan ook voor Binga, maar zij kon haar doorbraak niet afronden en het schot zoefde naast. Bij een snedige vrije trap van De Neef, moest doelvrouw Smedts lossen en was er bij de thuisploeg niemand bij de pinken om de afvallende bal in doel te verwerken. Bovendien had de uitstekend acterende scheidsrechter een aanvallende fout gezien. De vele vrije trappen die OHR tegen kreeg rond de zestien meter zorgde steeds voor gevaar, gezien De Neef de bal goed aansneed, maar telkens geen eindpunt vond. Toch kwam de thuisploeg er kort bij toen Wyckmans vrij werd gespeeld, maar haar poging zag stranden op de buitenkant van de linkerpaal.

De bezoeksters konden niet meer dan de gaten dichtlopen en standhouden, maar deden dit met veel overgave en enthousiasme. Meer zelfs, naar het einde van de wedstrijd toe, kwamen ze ook nog een aantal malen gevaarlijk opzetten en via Willems en de steeds aanwezige Naegels brachten ze ook nog prangende momenten in de grote rechthoek van HOWM. De laatste grote kans kwam opnieuw van de voet van de bedrijvige Lawanson, die haar poging echter gepareerd zag door Smedts, die de bal in hoekschop verwerkte. Ondanks fel aandringen in de slotminuten van de thuisploeg, floot de scheidsrechter de wedstrijd af bij een 1-1 gelijkstand, waar het aanwezige publiek genoegen kon mee nemen en beide elftallen dan ook beloonde met een welverdiend applaus.

Ondanks hun klassering maakten beiden er een wedstrijd van op het scherp van de snee.

Dit gebeurde met vele faire duels en veel drang naar voor. Dit zonder de organisatie uit het oog te verliezen. Voor rusten was de wedstrijd duidelijk in evenwicht en was het reeds duidelijk dat de ploeg die na rusten zou scoren, grote kans maakte op de overwinning. Ondanks het aandringen van HOWM, kon er uiteindelijk dus niet meer gescoord worden, mede door de uitstekende organisatie en discipline van OHR Huldenberg bleef het billijke gelijkstand op het scorebord staan.

Bij Wolvertem-Merchtem zullen ze mogelijks wel het gevoel gehad hebben dat er meer in zat, gezien het overwicht en de kansen in de tweede helft, maar uiteindelijk zullen beide ploegen toch genoegen nemen met een gelijkspel. Zo dacht in alle geval bezoekende trainer Marc Feyaerts er over: “Voor de wedstrijd wilden beide ploegen uiteraard vol voor de overwinning gaan, en dit zag je ook in het veldspel. Gedurende de tweede helft werd het voor ons moeilijk, maar door een goede organisatie en inzet konden we het punt toch binnenrijven. We moeten ons dan ook zeker tevreden stellen met dit punt en ik denk dat beide ploegen uiteindelijk vrede zullen nemen met deze puntendeling”.

Voor zowel Wolvertem-Merchtem als Huldenberg zorgt deze puntendeling uiteraard niet voor de verhoopte sprong in het klassement en beide ploegen zullen waarschijnlijk tot het eind van het seizoen moeten knokken om degradatie alsnog te vermijden. Met het getoonde karakter en inzet en de duidelijke drang om als voetballend stappen voorwaarts te zetten, lijkt het ons duidelijk dat beide elftallen zeker nog puntjes kunnen sprokkelen.

Doelpunten: 24’ Esther Naegels (0-1), 32’ Nathalie Vyt (1-1)

HOWM: Yente Van Lier, Nathalie Vyt, Julien De Neef, Bauke Baerts (’70 Kiveka Mervine Binga), Fleur Van Nieuwenhuysen (’60 Sara De Reys), Kiana Van Acker, Fiona Mertens (’80 Febe De Backer), Melanie De Ridder, Hannelore De Wachter, Jolien Verbruggen (’46 Sijila Lawanson), Lotte Wyckmans.

OHR Huldenberg: Elise Smedts, Melissa Derom (’80 Roselien Meeusen), Carine Gitte Stroobants (’60 Hannelore Michel), Julie Willems, Sophie Meeus, Kirsten Van Pee, Siska Van Belle, Gaella Hoeterickx, Esther Naegels, Martha Baert (’46 Paola Ponsart), Francine Inés Denys.

Verslag en beeld: David Van Oppen (DVO)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *