Op de voorlaatste speeldag in derde provinciale c ging Bierbeek B uit winnen bij derbyrivaal Korbeek Sport. Een duel van de rode lantaarn die de leider ontving op zijn Eikenbemde waar flink wat volk was toegestroomd voor deze derby.

Aan toeschouwers geen gebrek in Korbeek Bierbeek B bijna aan de bal fotocredits Chaoz64 fotografie
Aan toeschouwers geen gebrek in Korbeek fotocredits Chaoz64 fotografie

De heenmatch eindigde op een spannende 4-4, dat beloofde.

Het thuisteam begon er het beste aan en versierde een strafschop enkele minuten na het openingskwartier. De Moor opende de score. Na de rust kantelde het en kwamen de groen-witte bezoekers efficiënter voor de dag. Franckx was hiervan het perfecte voorbeeld, hij scoorde twee keer op ongeveer een kwartier tijd en bracht zo zijn team op voorsprong. In extra tijd draaide Vannerum het mes nog eens in de wonde door de 1-3 te scoren.

De afwerking stond bij de bezoekers fotocredits Chaoz64 fotografie
De afwerking stond bij de bezoekers op punt fotocredits Chaoz64 fotografie

Doelpunten: 18’ De Moor (1-0 strafschop), 56’ en 71’ Franckx (1-1 en 1-2), 91’ Vannerum (1-3).