KHO Bierbeek B en Korbeek Sport maakten er een leuke derby van

KHO Bierbeek B en Korbeek Sport speelden in de heenronde al een leuke derby

In derde provinciale C stond op de openingsspeeldag KHO Bierbeek B tegen Korbeek Sport op het programma. Beide teams maakten er een aantrekkelijk duel van, de toeschouwers zagen dat het burenduel gekruid werd met acht doelpunten.

Deze buren kennen elkaar zeer goed, de bezoekers uit Korbeek spelen al jaren samen met een team dat jaar na jaar amper verandert. Een meerderheid van de rood-blauwen kreeg dan ook zijn jeugdopleiding bij Bierbeek B, dus velen kenden elkaar van voorheen. Het werd een warme begroeting voor de aftrap.

Eens het beginsignaal gegeven was het bittere ernst geblazen, toch duurde het tot iets na het half uur vooraleer er gescoord werd. Dan was het ineens twee keer prijs in dezelfde minuut. 1-1 was ook de ruststand. Het leek erop dat de groen-witten het gingen halen met 4-2, maar bij de promovendus uit vierde provinciale zat het venijn in de staart. Na 90 minuten stond het 4-4, langs de zijlijn werd genoten.

Doelpunten: 33’ Franckx (1-0 strafschop) en Van Keer (1-1), 55’ Franckx (2-1), 63’ De Snerck (3-1), 66’ Vandevenne (3-2), 81’ Franckx (4-2), 88’ Arredouani (4-3), 90’ De Moor (4-4 strafschop).