logo Casalina

KFC Wezembeek-Oppem pakt eerste overwinning

KFC Wezembeek-Oppem pakt eerste overwinning
Dylan Vander Elst van KFC Wezembeek-Oppem aan de bal

Na een spannend kijkstuk in vierde provinciale D haalden de zwart-witten van trainer Stan Debraz het met een nipte 4-3 voor eigen publiek tegen ERC Hoeilaart B. KFC Wezembeek-Oppem slikte de tegengoals als gevolg van het uitvallen van twee van hun verdedigers.

Het matchbegin was ideaal voor KFC Wezembeek-Oppem, een blessure maakte het hen opeens moeilijk.

“Het 2-1 verlies tegen Perk B van vorige speeldag viel voor ons moeilijk te verteren. Een gelijkspel had een veel logischer resultaat geweest. We moesten tegen Hoeilaart B en voor eigen publiek absoluut deze partij winnen om ons doel te bereiken. We willen voluit gaan voor de promotie naar derde provinciale, iets wat we vorig seizoen nipt misten. We stonden tegenover een jong Hoeilaart B, maar hadden het spel onder controle”, analyseerde trainer Debraz. “We scoren snel onze eerste twee goals, maar dan blesseert één van mijn centrale verdedigers zich. Ik moet op zijn plaats een verdedigende middenvelder posteren. De tegenstander scoort dan net voor de rust”, herinnert hij zich levendig.

In de tweede helft komt Hoeilaart B twee keer langszij.

“We komen aanvallend ingesteld uit de kleedkamer, maar al snel raakt nog een tweede van mijn verdedigers gewond. Hij beëindigt de wedstrijd quasi op één been, daar ik geen verdedigende vervangingen meer had op dat moment. Hoeilaart komt terug op 2-2, waarna we snel en gedetermineerd weer de leiding nemen met 3-2. De 3-3 laat jammer genoeg niet lang op zich wachten. We krijgen diep in de match nog een terechte strafschop en houden terecht de drie punten thuis”.

De volgende match omvat een uitwedstrijd op Inkad Diegem komende zaterdagavond.

“Het is een nieuw team dat momenteel op een nul op zes staat. Ze realiseerden goede resultaten tijdens hun voorbereiding, maar voor ons is die ploeg onbekend terrein. Hun trainer kwam onze zondagwedstrijd bekijken. Wat er ook van is, we gaan naar ginds voor de drie punten, niet meer of niet minder”, wist Debraz die bij KFC Wezembeek-Oppem aan zijn derde seizoen toe is als trainer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *