logo Casalina

KFC Werchter wil weerwraak nemen op Plenke Werchter

KFC Werchter wil weerwraak nemen op Plenke Werchter
Doelman Jente Michiels wil zondag in de derby tegen Plenke niet geklopt worden

De derby tussen KFC Werchter en naaste buur SK Plenke Werchter zal deze zondagnamiddag ongetwijfeld vele honderden voetbalfans lokken naar de Grotestraat. Immers leider Plenke smeerde in de heenronde hun rood-witgetinte rivaal een 4-1-nederlaag aan en dat zijn ze bij de huidige vierde allerminst vergeten.

Thuisdoelman Jente Michiels uit Lier wil iets recht zetten.

“We hebben zeker iets goed te maken tegenover de heenronde. We gaan daarvoor ons uiterste best doen. We moeten vooral kijken naar onszelf, we moeten tot het seizoenseinde ieder duel winnen om mee te doen voor promotie en zeker tegen Plenke. Er wordt al even over gesproken en het is een clash die in Werchter zelf ook enorm leeft, heb ik gemerkt. We moeten er nu voor zorgen dat de overwinning naar het juiste Werchter toegaat. Op eigen veld brengt dat altijd wat extra sfeer en we verwachten ook wel wat extra toeschouwers”, wist Michiels die in Emblem zelfstandig een viswinkel uitbaat. “Op zich kan het Plenke enkel verliezen, dat is een gegeven als je aan de leiding staat. Iedereen kijkt ook naar u en is dubbel gemotiveerd om u te kloppen. Wij stonden vorige jaargang ook lang op kop en gaven het nog uit handen. Wat er ook van is, enkel de zege is van tel voor ons.”

Bezoekende coach Mathias Vertommen wil na de 1-2-thuisnederlaag tegen KVC Langdorp opnieuw met winst aanknopen.

“Deze wedstrijd is voor ons heel belangrijk. We moeten winnen na de nederlaag van vorige week om onze kloof van vijf punten te behouden op gedeelde tweedes KVC Haacht en KVC Langdorp. Zo kunnen we ook de controle houden over het klassement. Een derby is steeds een speciale wedstrijd en na de heenwedstrijd die we wonnen zullen ze bij Werchter ongetwijfeld uit zijn op revanche. Het zal een heel lastige wedstrijd worden. Onze topscorer Peter Heremans is helaas geschorst, ook zij hebben wel enkele afwezigen. Ik verwacht wel enkele duels in het duel. Op het middenveld zal onze Kenny De Winter vaak Mathias Cauwenberghs tegenkomen, dat zijn twee van de beste spelers in de reeks zijn. Dat moet interessante confrontaties opleveren.”

KFC Werchter deed in de eerste helft goed mee
KFC Werchter deed in de eerste helft goed mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *