logo Casalina

KFC Werchter pakt uit met nieuwe trainer, zes aanwinsten en veel ambitie

KFC Werchter pakt uit met nieuwe trainer, zes aanwinsten en veel ambitie
Vierdeprovincialer KFC Werchter eind 2019

KFC Werchter start 2021-2022 met dezelfde ambities als in het verleden in vierde provinciale. Bovenaan meedraaien en wie weet kans maken op promotie. Na het vertrek van coach Zoran Urdinov, die zes seizoenen bij de rood-witten resideerde, vonden ze een nieuwe trainer in de persoon van Kristof Van Craen. Hij bekampte enkele jaren geleden verschillende seizoenen KFC Werchter met KVC Haacht B.

Door de onverwachte terugkeer van trainer Zoran Urdinov naar zijn vaderland Macedonië, moest de club op zoek naar een nieuwe T1.

“Deze trainerswissel zet geen rem op de ambities van de club, die volgend seizoen weer een hoofdrol wil spelen in vierde provinciale. Met Kristof Van Craen menen wij opnieuw een heel bekwame coach te hebben aangetrokken, die qua voetbalinzicht en gedrevenheid niet moet onderdoen voor zijn voorganger”, aldus voorzitter Geert Casteels. “Gezien zijn verleden bij onder meer de jeugdelftallen van Lierse en de B-ploeg van KVC Haacht past hij bovendien perfect in onze visie om talentvolle eigen jongeren vlot de stap te laten zetten naar onze eerste ploeg.”

Geen enkele sleutelspeler verliet de club uit de Grotestraat, met uitzondering van doelman Sander Rottier. Hij koos gezien de corona-onzekerheid om te stoppen met voetballen om verkeersleider te worden bij de NMBS. Daardoor bleef het aantal inkomende transfers beperkt.

Met doelman Pieter-Jan Jolling werd een vervanger binnengehaald voor Rottier. Het middenveld wordt versterkt met Jason Roeckens, die overkomt van de U21 van OH Leuven, en met Pieter-Jan Cauwelier, die de overstap maakt van KVC Haacht. Met behulp van vrije spelers Daan Van Aerschot en Grady Kayembe hoopt KFC Werchter ook zijn offensieve slagkracht te vergroten. Tenslotte werd met de achtienjarige Arthur Valkenaers nog een ambitieuze jongere aangetrokken van Rapide Wezemaal.

“Ook al sluiten we het tijdperk Urdinov af, laat het duidelijk zijn dat onze ambities met deze nieuwe trainer en sterke spelersgroep ongewijzigd blijven. Dat betekent met aantrekkelijk én efficiënt voetbal opnieuw bovenaan meedraaien in onze reeks. Wie weet wat er dan aan het eind van een hopelijk normaal seizoen uit de bus komt. Het zou een mooie beloning zijn voor de positieve wind die al enkele seizoenen door onze club waait!”, besluit Casteels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *