KFC Werchter en Tielt-Winge 3000 B eigenen zich elk een helft toe

KFC Werchter en Tielt-Winge 3000 B namen elk een helft voor hun rekening

In de eerste helft nam tweede KFC Werchter en bracht het veel gevaar, aan de rust stonden ze terecht op een 2-0-voorsprong. Na de pauze was het grotendeels al Tielt-Winge 3000 B wat de klok sloeg. De groen-roden kwamen op 2-2 en misten op een haar na de 2-3.

Aan het begin van de partij werd er een minuut stilte gehouden voor de recent overleden Louis Michiels. Michiels was onder meer voormalig speler, trainer, délégué en tapper bij de rood-witten.

De minuut stilte voor Louis Hermans

Op minuut 6 kwam de eerste kans van de wedstrijd

op naam van thuisspeler Dubois, hij brak links door en trapte op doel. In de korte hoek raapte uitgoalie en kapitein Van Der Stappen op. Na 10 minuten werd Dubois gewisseld door Van Ingelgom nadat hij zijn enkel omsloeg. Het spel ging op en neer, voor Tielt-Winge B zocht Demal de actie en poogde hij enkele keren een afstandsschot. Torreele poogde het vanop afstand voor Werchter. Na een voorzet-schot van Torreele kopte Loix holderdebolder net naast. Nelissen dook aan de linkerzijde het strafschopgebied in en kwam in aanvaring met Weynen en ging neer. Geel voor de bezoeker en Pierre besloot de penalty in de linkerbenedenhoek, 1-0! Iets na het half uur ging Nelissen door in de Tieltse 16, hij haalde bijna de achterlijn en trof in de verste hoek raak, 2-0. In minuut 38 ging bezoeker Mongali door naar doel, hij legde naast de eerste paal. Kort voor rust kopte Hoylaerts over, aan de overzijde dook Roels voor doelwachter Van Der Stappen op.

Nelissen legt de 2-0 in de verste hoek

Het leek erop dat de match was gespeeld, niets was minder waar.

Tielt-Winge B kwam in de tweede helft beter voor de dag. Het probeerde te voetballen en KFCW hanteerde veel de lange bal. Het thuisteam werd gewaarschuwd met een kopkans van Alen die van de lijn werd gehaald. 8 minuten na de pauze volgde een Tieltse voorzet vanaf links over de Werchterse verdediging. Aan de tweede paal kopte Hoylaerts nu wel raak, 2-1! Met nog 20 minuten te gaan ontstond dreiging andermaal vanaf langs. In het geharrewar kon Cankaya aan de tweede paal met een straffe volley de 2-2 maken. Beide teams kregen nog een paar kansjes voor de zege, het bleef bij een puntendeling. Tweede Werchter zag leider Wijgmaal B verder uitlopen, Tielt-Winge B staat op plaats 9.

Cankaya (centraal achter de bal) realiseerde de puike 2-2

Doelpunten: 21’ Pierre (1-0 strafschop), 33’ Nelissen (2-0), 53’ Hoylaerts (2-1), 70’ Cankaya (2-2).