KFC Werchter en Sparta Haacht Statie spelen leuk oefenduel, Vandereet velt het verdict

Sparta Haacht Statie (l) scoorde twee keer oefenduelsgewijs op KFC Werchter

In een flitsende eerste helft domineerden de Haachtse bezoekers in de beginfase, gaandeweg kwam Werchter erdoor en drukten ze. Als bij wonder bedroeg de ruststand 0-0. Kort na rust scoorde Vandereet zijn eerste van de winterkille avond, een kwartier voor tijd verdubbelde hij de score. Werchter had zeker een doelpuntje verdiend, het was steeds een verhaal van net niet.

De openingsminuten waren flitsend, het spel golfde op en af.

Op minuut elf de eerste uitgesproken kans, vanaf vijfentwintig meter trapte Carrez op doel. Zijn schot stierf met een droge plof op de dwarslat. Tussendoor kreeg Van Tricht ook enkele kansen, hij zag onder andere een schot voorlangs vliegen en na een solo belandde de bal in de handen van doelman Cauwenberghs. Carrez zag nog een vrije trap in de rechterhoek gepakt worden door Cauwenberghs. In minuut 23 de eerste flits van Werchter. Torreele zette rechts door en trapte vanop afstand naar doel, keeper Delise reageerde gevat. Op het half uur trapte Lainé vanaf rechts in het zijnet. KFC kwam er stilaan door. Cauwelier werd diep gestuurd, Delise was tijdig uit doel om orde op zaken te stellen. Lainé schoot nog voorlangs en zag Delise een inzet van hem redden. Torreele had de laatste kans van de eerste helft en zag zijn poging vanop afstand naast rollen.

De groenen kwamen het beste uit de kleedkamers.

Enkele minuten na de rust werkte Vandereet een collectieve actie af in doel. In minuut 51 kreeg Cauwelier de bal op de rechterflank en besloot hij nipt voorlangs. Aan de overkant warmde Vandereet de handschoenen van Cauwenberghs opnieuw op met een schot. Voor Werchter misten Lainé en Nelissen (beiden schot op doelman) nog kansen. Carrez vuurde opnieuw een bal af op de lat, nu zat er snelheid achter en lag de oorsprong bij een vrije trap. Voor de roden drukten Cocquyt en Roels door, een doelpunt leverde het niet op. Met nog een klein kwartier te gaan verkreeg Sparta een fel gecontesteerde vrije trap enkele meters voor het strafschopgebied. Carrez trapte naar de rechterhoek, Cauwenberghs redde, maar in de rebound was het prijs voor Vandereet. Daarna vielen er geen wereldschokkende acties te noteren, het bleef 0-2.

Doelpunten: 47′ en 76′ Vandereet (0-1 en 0-2)