logo Casalina

KFC Werchter brengt Olympia Wijgmaal B eerste competitienederlaag toe

KFC Werchter brengt Olympia Wijgmaal B eerste competitienederlaag toe
Joery Torreele aan de bal, in de lievelingskleuren van zijn coach

De topper tussen Olympia Wijgmaal B en KFC Werchter werd finaal een 0-1-uitoverwinning voor de rood-witten. Ervaren aanvaller Joery Torreele schoot de enige treffer van de partij binnen, het betekent meteen ook de eerste competitienederlaag van het seizoen voor Olympia B. Werchter staat iets steviger op plaats twee maar moet geconcentreerd blijven om niet onnodig punten te verliezen tegen lagere teams.

Joery Torreele brak de ban voor KFC.

“Bij Olympia vonden ze de uitslag onterecht, dat is jammer, wij vonden het wel terecht. We speelden goed compact. Wij maken onze kans af, zij niet, zodat we een verdiende zege mee huiswaarts nemen. Ik ben blij dat ik de enige en winnende goal kon maken, maar de verdienste ligt hem ook bij de rest van het team, zonder het goede collectief kan zo’n puik resultaat niet”, klonk het bij de spits die aan 6 treffers toe is. “Deze week dienen we de leider zijn eerste competitienederlaag toe en vorige week spelen we 2-2 gelijk tegen middenmotor Tielt-Winge B. Hoe dat komt, daar heb ik het raden naar. Het ziet ernaar uit dat voor ons stilaan de eindronde eraan komt als tweede in de stand. Dit was als het ware een extra test en een goede voorbereiding hierop.”

Thuistrainer Jeroen Van Den Heule die met Ingo Sellekaerts de beloften én B-ploeg traint vond deze nederlaag zuur smaken.

“Je weet dat hoe langer de ongeslagen reeks loopt, hoe groter de kans dat je eens zal verliezen. Op zich hadden we met een verlies geen probleem, dan konden we dat aanvaarden op voorwaarde dat we de mindere ploeg waren en dat vond ik niet. We hadden de controle en waren dominant aan de bal. Werchter werkte hun kans mooi af, daarna was het moeilijk om mogelijkheden in het leven te roepen. Hun doelmannentrainer Thomas Derboven speelde wel de match van zijn leven. Wat ik ook leuk vond aan Werchter is dat hun verdediging hoog stond tot op de middenlijn, dat is de eerste keer dit seizoen dat we dat mogen meemaken.”

Jeroen Van Den Heule legt het uit op een trainersopleiding van Voetbal Vlaanderen Foto Voetbal Vlaanderen
Jeroen Van Den Heule legt het uit op een trainersopleiding van Voetbal Vlaanderen Foto Voetbal Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *