KFC Werchter – Boutersem United 3-4, ieder team domineerde een speelhelft

De tweede helft was voor Boutersem United (l), de eerste voor KFC Werchter

Vierdeprovincialer KFC Werchter speelde een zeer gretige eerste helft waardoor ze gingen rusten met 2-0, de score had hoger kunnen oplopen. Onder meer Torreele kopte een bal op de lat. De bezoekers van Boutersem United begonnen in de tweede helft meer en beter te voetballen. De laatste tien minuten moest KFC nog met tien verder nadat een speler naar de kant moest met hinder aan het onderbeen en al de wissels al waren opgebruikt. Finaal ging United aan de haal met de zege, 3-4 stond er op het scorebord te lezen.

Al in de openingsminuut was er doelgevaar, bezoeker Meeus vuurde op doel af met een gekruist schot, daarna volgde een periode met grotendeels blessurenieuws. Bij de bezoekers had Buisseret last van de hamstrings en werd hij gewisseld door Dries Dereze die zijn broer Arne op het veld kwam vergezellen. Bij Werchter ging doelman Vinckx naar de kant na een duel met Boutersemnaar Meeus. Vinckx ging met last aan de schouder naar de kant, Derboven kwam erin. Lainé en Torreele dreigden voor Werchter, die laatste kopte via de grond spectaculair op de lat.

Torreele kopt via de grond op de lat

L’Enfant kwam twee keer dreigen via rechts, tweede keer goede keer. Hij stormde op de doelman af, deze zette een stap opzij om een mogelijke voorzet te counteren. Hierdoor kwam de kleine hoek meer open te liggen en daar scoorde L’Enfant, 1-0. Daarna zette United niet genoeg druk bij balverlies, Torreele profiteerde en schoof de bal langs doelman Delabastita binnen, 2-0. Aan de overkant dreigde Costermans met een schot in de rechterbenedenhoek, Derboven ging goed plat. In de eerste helft toonde KFC meer honger naar de bal.

In de tweede helft begon Boutersem gedecideerd en voetballend beter.

Dat vertaalt zich al snel in een corner die via Arne Dereze en Meeus bij Dries Dereze komt, die over de lijn duwt, 2-1. Boutersem begint gaten te vinden en Binon mag alleen op doel af, Derboven maakt de hoek goed klein en Binon mikt net naast. Voor Boutersemdoek pakt L’Enfant uit met een stifter die in doel valt, 3-1. Twee minuten later komt Deputter links opzetten en bedient hij Binon die zich ontdoet van zijn verdedigers, 3-2. Na een actie met Costermans en Meeus scoort Binon de gelijkmaker. Goovaerts brengt de eindstand op het scorebord met een afwijkend afstandsschot. Dubois had last van het onderbeen, KFC zat door zijn wissels en zo moesten ze even verder met tien. De score bleef dezelfde.

Goovaerts wordt gefeliciteerd met zijn 3-4

Doelpunten: 32′ Stan L’Enfant (1-0), 35′ Torreele (2-0), 59′ Dries Dereze (2-1), 66′ Tuur L’Enfant (3-1), 68′ en 73′ Binon (3-2 en 3-3), 75′ Goovaerts (3-4)

Tijdens deze periode doet KFC Werchter kort beroep op een tijdelijk maar prima scorebord