KFC Rapide Wezemaal wint derby bij buren van Sportief Rotselaar B

Sportief Rotselaar B (l) en Rapide Wezemaal speelden hun derby. De man in het zwart had profetische woorden op zijn t-shirt staan

KFC Rapide Wezemaal kwam op bezoek bij derbyrivaal Sportief Rotselaar B het betere voetbal spelen, ze liepen wel pas in de tweede helft uit. In blessuretijd kon Rotselaar B nog milderen tot 1-2. Aan beide kanten leken de zenuwen soms iets te gespannen staan om in eerste instantie vlot voetbal mogelijk te maken.

Het eerste half uur hadden de bezoekers enkele halve kansen via Pijls. Ze kwamen er op voetballend vlak in de opbouw beter uit, maar konden dat niet verzilveren. Pijls liep nog een gekloven wenkbrauw op en op slag van rust zette hij zich via een individuele actie door in het strafschopgebied, het gevaar kon op het laatste nippertje weggewerkt worden.

Iets voor het uur haakten bezoeker Merckx en thuisspeler Bogemans in elkaar, strafschop oordeelde de ref. Vanderheyden trapte die vakkundig in de rechterhoek. Op het uur dreigde Meurrens, maar bezoekende doelman Van De Schoot pakte zijn inzet. Voor de bezoekers kregen Thys, Meurrens en Merckx nog kansen, het bleef 0-1.

Vanderheyden scoort de 0-1 op penalty

In minuut zeventig volgde een puike aanval van de rood-witten. Thys verplaatste centraal in het middenveld de bal naar de linkerflank bij Vanderheyden. Hij zette voor en vond aan de tweede paal het hoofd van zijn kameraard Pijls, 0-2!

Met nog een kwartier te gaan trapte Meurrens op afstand net over doel voor Rotselaar B. Exact een minuut later ging Rotselaars verdediger Staal links op wandel, hij bediende centraal Siddik en finaal belandde de bal bij Mertens die zijn schot afgeblocked zag. In blessuretijd scoorde invaller Minnen nog de 1-2 met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, daar bleef het bij. Rotselaar blijft zo puntenloos achter terwijl Rapide zijn tweede zege boekt op twee partijen tijd.

Minnen maakte de 1-2 en legde de bal snel op de middenstip

Doelpunten: 58’ Vanderheyden (0-1 strafschop), 70’ Pijls (0-2), 94’ Minnen (1-2)