logo Casalina

KFC Rapide Wezemaal opteert voor veilige middenmoot

KFC Rapide Wezemaal opteert voor veilige middenmoot
Van De Schoot centraal in beeld

KFC Rapide Wezemaal zette zijn terugkeer in tweede provinciale in met een hardbevochten zege tegen Standaard Meerbeek, met wie ze samen uit derde provinciale promoveerden. Amper bekomen van de emoties en deze 2-1-zege gaan ze op bezoek bij VC Houtem-Oplinter, een mogelijke kandidaat voor een toppositie in hun B-reeks.

Doelman Evert Van De Schoot was blij met de succesvolle opener.

“Het belangrijkste is dat we de drie punten tegen Meerbeek beet hadden, dat is een puike opener. Die uitmatch op Houtem-Oplinter, ik heb echt geen idee wat er te verwachten. Het zal zeker geen slechte ploeg zijn, ergens verwacht ik ze bovenaan. Bij ons is het niet de bedoeling om tot de laatste snik om het behoud te vechten. We mikken iets hoger, namelijk op de middenmoot. Dit is mogelijk onder andere door aanwinsten zoals spits Maarten Caes en middenvelder Simon Brever. Zelf kreeg in de persoon van mededoelman Thijs Hooghordel meer concurrentie in doel, dat is een motiverend gegeven”, wist doctoraatsstudent biologie Van De Schoot die een voorliefde voor entomologie of de studie van de insecten heeft.

Midden november staat de rood-witten een grote afspraak te wachten.

“Dan is er de thuismatch tegen rivaal Sportief Rotselaar, we volgen hen goed op. Dat zal de match van het jaar worden. We kennen er vele spelers en het is nog even, maar we kijken er nu al naar uit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *