logo Casalina

KFC Rapide Wezemaal is op zoek naar…

KFC Rapide Wezemaal is op zoek naar…
Een deel van de Wezemaalse voetbaljeugd

Derdeprovincialer KFC Rapide Wezemaal is aan zijn eerste seizoen met eigen jeugdopleiding bezig. De voorbije jaren werkten ze samen met naaste buur Sportief Rotselaar, daar kwam in 2020 een einde aan. De rood-witten tellen op een klein half jaar tijd al 120 leden verspreid over tien teams. Uiteraard zijn ze nog op zoek naar spelers en trainers.

Buiten de eigen gemeente komen er flink wat spelertjes uit Wilsele, ook uit Gelrode afgezakt om te komen trainen aan de Vleugtweg.

“Iedereen mag uiteraard bij ons komen voetballen, het maakt niet uit of je een beginner bent of niet. Ons aanvankelijke doel was om honderd leden te bekomen. De teller staat nu op 120 en daar zijn wetevreden mee. Als beginnende jeugdclub dit aantal behalen zonder mond-tot-mondreclame en enkel via de digitale weg,dat stemt ons tevreden”, opent bestuurslid Ingrid Vandenbempt die ook instaat voor de coaching vande trainers en een aanspreekpunt is voor de jonge spelers. “Wewillen voor de jonge spelertjes eenhuiselijke sfeer brengen. We willen ook inzetten op communicatie met hen, hun ouders en uiteraard de trainers dat zullen we onder andere doen via een nieuwsbrief.”

Rapide mikt ook resoluut op het opleiden van trainers bij eigen jeugd.

“Bij de U15 hebben we onze speler, Elias, die dit seizoen al volop trainingen aan het geven is aan onze U6. Als jeugdtrainer doet hij ook ervaring op, die ook op het veld handig kan zijn. De meeste van de trainers hebben ervaring met voetballen, we willen er ook nog een pedagogische toets aan geven. Het lijkt niet altijd even makkelijk om op training om tegaan met vele kleine drukke dropjes”, wist Vandenbempt. “Visueel is er bij ons op training ook altijd iemand aanwezig indien er iets moet besproken worden met ons.”

Wie interesse heeft om als speler of als trainer Rapide Wezemaal te vervoegen, mag dit altijd kenbaar maken via info@jeugdrapide.com of via www.jeugdrapide.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *