Q8 tempo oil banner

 

KFC Perk wil weer rond top vijf evolueren

KFC Perk wil weer rond top vijf evolueren
Bijna alle aanwinsten van KFC Perk Foto: KFC Perk

Op vlak van sportieve werking betreft lanceert tweedeprovincialer KFC Perk volgend seizoen een opstroommodel. De donkerblauw-witten versterkten zich met elf manschappen en namen afscheid van vijftien spelers. Afscheid voor één van die “vertrekkers” is relatief daar Jaro Loncke werd aangesteld als T2 van KFC Perk B in vierde provinciale. Zoals de voorbije jaren mag verwacht worden dat KFC Perk bij de vijf besten kan horen.

KFC Perk zal bij zijn doorstroommodel enkele principes hanteren die de jeugd maximale doorstroomkansen moeten geven.

Er is zowel bij de eerste ploeg in tweede provinciale, het tweede team in vierde provinciale en de U21 sprake van kleinere kernen in de vorm van achttien spelers en twee keepers. Het is de bedoeling om voor maximale doorstroming te zorgen van (talentrijke) jeugdspelers op basis van een prestatiegerichte selectie, er zal ook maximale speelgelegenheid voor elke kernspeler worden voorzien. In geval van afwezigen, schuiven spelers van het onderliggende niveau door een doelgerichte sportieve werking.

Provinciale jeugdopleiding

De jeugdopleiding van KFC Perk behaalde zijn tweede ster van het interprovinciaal label van Double Pass. Dat betekent concreet dat vanaf volgend seizoen de club over de licentie beschikt om provinciaal jeugdvoetbal aan te bieden. “Dat is een bekroning voor de blijvende investering in de jeugdwerking van de voorbije seizoenen. In functie daarvan is de club nog op zoek naar jong talent. Geïnteresseerde jeugdspelers kunnen contact opnemen met TVJO Raf Mier via tvjo@kfc-perk.be“, klonk het bij de voetbalvereniging.

Ondertussen is KFC Perk een vaste waarde in tweede provinciale geworden, de voorbije jaren nestelde het zich in de top vijf.

De sterkhouders hebben bijgetekend en daarnaast heeft de club zich gericht versterkt met verdedigers Joren Peeters (Diegem Sport), Sean Van Rode (AFC Evere) en Adil Darraz (KFC Eppegem), middenvelders Jeremy Van Gelder (KFC Borght-Humbeek), Nick Trullemans (K. Steenokkerzeel Vlug-op), Jonas Boghe (KCS Machelen) en Tom Joostens (Sporting Kampenhout) en dan nog aanvallers Ian Cruydt (KCS Machelen), Piet Dirix (Sporting Kampenhout), Martin Jochem (KFC Borght-Humbeek) en Ramirez Raphaël (U21 FC Beigem).

KFC Perk neemt afscheid van clubiconen Kevin Jennart, Michiel Vandemaele, Deniz Akkus en Jaro Loncke. De afslanking van de kernen brengt met zich mee dat ze bijkomend afscheid nemen van een aantal andere spelers: Achraf Bassir, Ado Bushiri, Andy Hautman, Bingo Luminda Makelele, Sam Tonus, Sam Vermeulen, Bram De Laet, Yannick De Ron, Antoine Pendeville, Mike Lavender en Semih Dandik.

In tweede provinciale krijgen T1 Tom Nissens en T2 Stéph Vandorpe opnieuw het vertrouwen. In vierde provinciale leidt Bert Sammels andermaal het jonge team met nieuwe T2 Jaro Loncke. De U21 hebben een nieuwe trainer gekregen in de persoon van Bas De Wulf. De splinternieuwe keepertrainer van de eerste en tweede ploeg en de U21 is ex-international Theo Custers.

Voormalig Rode Duivel Theo Custers gelooft in KFC Perk
Voormalig Rode Duivel Theo Custers gelooft in KFC Perk Foto: KFC Perk

 

Geef een reactie