KFC Perk klopt een moedig SK Laar in de slotminuten

KFC Perk (l) haalde het in de slotmonuten van een jong SK Laar

Het was voor beide teams hun laatste wedstrijd voor de eindejaarsperiode en gezien het klassement, Perk stond vijfde en Laar voorlaatste, leek het een makkelijke zege voor de thuisspeelsters te worden. Dat was echter buiten het jonge, moedige en niet aflatende SK Laar en hun fumigene supporters gerekend.

De wedstrijd begon met veel sfeer, gezangen en een waar rookgordijn.

Wanneer de rook rond de hoofden was verdwenen bleken de bezoekers flink wat druk op de ketel te zetten. Trainer-speelster Slachmuylders en De Raedemaeker sleutelden enkele mooie acties in de elkaar over de linkerflank. Na enkele minuten zette Slachmuylders links door, ze bediende centraal voor doel Van Bouwel en De Raedemaeker, hun schietkansen werden afgeblockec. Op minuut dertien belandde een aanvallende actie over rechts van SK Laar bij de Perkse verdediging, maar een mindere terugspeelbal werd door Slachmuylders in ontvangst genomen en ze scoorde, 0-1! Een kleine verrassing daar de groen-witten tot nu toe nog maar twee keer hadden gescoord, maar het was op dat moment verdiend! De Laarse aanhang vierde.

Aan sfeer en pintjes amper gebrek aan de kant bij SK Laar

Perk richtte zich voorlopig op de snelle tegenaanval via Vercammen. Laarse kapitein Claes drong op het half uur door in de Perkse verdediging. De blauwhemden brachten buiten Vercammen nog gevaar met Lescrauwaet, Goossens en Moons. Met nog vijf minuten tot de rust trok Vercammen in het offensief, haar actie leek afgebroken te zijn tot ze opeens terug in bal bezit kwam. Ze omspeelde jonge doelvrouw Bouwen, die een sterke match speelde, en werkte centraal in doel af, 1-1 met de rust in zicht! Tot dan viel thuisspeelster Moons nog uit met een voetblessure.

Lynn Vercammen (aan de bal) was de matchwinnares

De tweede helft begon met Perkse druk, maar beide teams vielen om beurten aan. Voor Perk dreigde Vercammen onophoudelijk, op het uur zag ze een afstandsschot naast de verste paal vliegen. Voor Laar tekenden Slachmuylders en Vansweevelt voor gevaar. Ondertussen hadden ze bij de sfeergroep van de thuisploeg ook de grote trom bovengehaald, de muzikant van dienst was eveneens de vriend van de geblesseerde Moons. Hij schreeuwde de meiden vocaal vooruit en gaf zich helemaal, daar hij voor de rest van de avond geen verdere fysieke activiteit meer verwachtte…

De fans van KFC Perk stonden op post
De fans van KFC Perk stonden eveneens op post

Laarse kapitein Claes voelde op minuut 85 haar moment gekomen. Via links drong ze door in het Perkse doelgebied. Ze verloor even de bal, maar dat deed de verdediging ook. Claes miste de rebound en een grote kans op de 1-2 en drie punten. Aan de overzijde reageerde Perk via een versnelling van Vercammen, ze legde de bal naast de keeper in de linkerhoek. Laar verdiende zeker een puntje, maar kreeg het deksel op de neus. Perk ontsnapte aan puntenverlies en vierde, het jonge Laar besefte dat meer mogelijk was en leerde veel in deze match.