KFC Herent was de sterkste op bezoek op Sportief Rotselaar

KFC Herent (l) was de betere op bezoek bij Sportief Rotselaar

Leider in tweede provinciale KFC Herent deed het goed op bezoek bij vierde Sportief Rotselaar. Ze dwongen het merendeel van het gevaar af, maar doelman Devos moest wel bij de pinken zijn op twee schoten na elkaar van Rotselaarspits Hambrouck. Hierbij verrichtte hij twee wereldsaves, tegelijk betekende dit een kantelmoment in de wedstrijd. Kort na rust zette Van Renterghem de geel-blauwen op 0-2 en de spreekwoordelijke kous was af.

In de eerste helft zette Herent hoog druk met Taveirne en Van Renterghem.

In de tweede minuut haalde Vanderstappen via de linkerflank de achterlijn. Hij bereikte Swennen, diens poging werd afgeblocked. Iets na het kwartier maakte Herent de actie centraal op het middenveld, de pass ging snel naar Taveirne die rechts voor de Rotselaarse elf keek, mikte en afdrukte. Met succes, zijn schot verdween hoog in de verste hoek, 0-1! Rond het half uur werd thuisspeler Matthijs vervangen, hij had last van de bil. In minuut 33 vlamde De Becker de rechterflank af, hij zette centraal voor op Hambrouck. Die nam de bal aan en loste een hard schot, doelman Devos stond pal. Ook in de rebound schudde hij een sterke save uit de handschoenen. Op slag van rust kopte Taveirne nog een corner van Larivière op goalie Van Oosterwijck.

Enkele minuten na rust was er Rotselaars balverlies, Herent nam over.

De bal kwam voor doel bij Van Renterghem die niet aarzelde, 0-2! Rond het uur ging thuisspeler Vanderstappen onderuit en viel hij slecht. Hij werd vervangen met een sleutelbeenblessure. Het spel zelf verzandde op het middenveld. Iets na minuut tachtig kwam een voorzet vanaf rechts van Clemens net niet op de knikker van Taveirne terecht aan de tweede paal. Eén minuut later trapte Hambrouck aan de overzijde de wenkende aansluitingstreffer hard en nipt links naast. Taveirne zette in de slotminuten nog voor, maar de poging van Everaerts werd van onder de lat geranseld door Van Oosterwijck.

Het titelfeest moest uitgesteld worden daar tweede KCVV Elewijt in de slotminuten nog won met 2-3 bij VK Holsbeek.

Doelpunten: 17′ Taveirne (0-1), 48′ Van Renterghem (0-2)