KFC Herent telt KVC Haacht in eerste helft uit

KVC Haacht (l) had het niet onder de markt bij KFC Herent

Leider KFC Herent dendert verder door het klassement in tweede provinciale A met een 21 op 21. De geel-blauwen namen vooral in de eerste helft de maat van KVC Haacht. De score had hoger kunnen oplopen maar Neukermans en Clemens verkozen een traject boven doel voor hun kansen. Topscorer Pieter Taveirne lukte een hattrick in de eerste zestien minuten.

Al snel werden vooraan bij Herent Clemens en Taveirne gezocht. Na vijf minuten legde Taveirne de bal al in de rechterhoek, 1-0. Amper vijf minuten later zette Larivière vanaf links voor. De bal kwam tegen de voet van bezoeker Abdellati terecht, een strenge 2-0 stond op het scorebord. Op iets meer dan een kwartier tijd realiseerde Taveirne zijn hattrick tegen zijn voormalige team, eerst de 3-0 via een lobje over de doelman en dan de 4-0 via een rebound. Na amper iets meer dan een kwartier was het al 4-0 en nog was de Herentse stormloop niet gaan liggen. Daarna volgden nog kansen voor ex-Haachtenaar Van Renterghem, Neukermans en Clemens. Kort voor rust werd back Baeyens diep gestuurd, 5-0.

Na rust ging de storm liggen.

KVC reageerde op corner iets na het uur, Tabti kreeg de bal aan de eerste paal en besloot nipt naast. Herent kreeg ook nog kansen, maar pas in de slotminuut was het opnieuw raak. Na een flipperkastsituatie legde Baeyens de 6-0 in de verste hoek.

Doelpunten: 5′ Taveirne 1-0, 10’ Abdellati 2-0 owngoal, 13’ en 16’ Taveirne 3-0 en 4-0, 42’ en 90’ Baeyens 5-0 en 6-0