logo Casalina

KFC Herent tekent voor 9 op 18 na overtuigende thuiszege tegen Sporting Kampenhout

KFC Herent tekent voor 9 op 18 na overtuigende thuiszege tegen Sporting Kampenhout
KFC Herent (zwart) hield laatste Sporting Kampenhout van winst

KFC Herent stond bij de rust op een 2-0-voorsprong tegen een soms fermopzittend Sporting Kampenhout. Bij het thuisteam was die 2-0 allesbehalve een geruststelling. Immers twee weken terug stond die score op dat moment ook genoteerd tegen VC Bertem-Leefdaal en verloren ze alsnog met 2-3. Ook op hoger niveau, in de Champions League, gaf RAFC Antwerp dezelfde score prijs tegen het Oekraïense Sjachtar Donetsk. Gelukkig kon KFC de mentale knop omdraaien en met 3-0 zegevieren.

Na amper twee minuten een cadeau van Kampenhout en Taveirne nam deze dankbaar in ontvangst. Hij legde de bal in de rechterhoek en de 1-0 was een feit. Op minuut vijf haalde bezoeker Er links de achterlijn, zijn inzet naar de tweede zone werd ijlings ontzet. Enkele minuten later was het aan de overzijde El Yassini die de achterlijn bereikte. Ook zijn inspanningen waren voor niets. Op de tiende minuut werd Put alleen weggestuurd, hij stond één op één met thuisgoalie Lucas Devos die Herent rechthield met een puike redding. In de dertiende minuut voor Herent Larivière op rechts, hij zette centraal voor op Van Renterghem. Hij zag zijn schot rechts naast doel belanden.

Wat paniek aan de overzijde omstreeks de twintigste minuut. De bedrijvige Er bedreigde doelman Devos toen die poogde uit te voetballen, net niet. Kort nadien werd El Yassini omgelegd, net niet op de lijn van het strafschopgebied. De daaropvolgende vrije trap schilderde Er op de dwarslat. Voor Kampenhout stak Azdad nog een tandje bij in de aanval. Het leverde Er een mooie bal op op links, hij legde het leer zeer nipt voorlangs. Het mocht niet zijn voor Sporting.

Een vrije trap op minuut 37, Larivière legde voor doel. Een bezoeker werkte overhaast weg, recht in de voeten van Taveirne. Iets voor de zestien nam deze aan en legde deze enig mooi in de rechterkruising, 2-0 en een mokerslag voor SpKa. Kort voor rust lanceerde Neukermans nog een schot naar Kampenhouts doel, Billast pakte met gemak.

In de tweede helft drukte Kampenhout nog door, maar er kwam minder uit dan in de openingshelft. Iets voor het uur drong Taveirne door in de Kampenhoutse zestien. Na een pittig duel met Wauthy ging de dubbele doelpuntenmaker onderuit. Kapitein Stroobants zette zich achter de bal en stuurde deze in de rechteronderhoek. Daarna ging het duel nog op en neer. Er kon in minuut 88 nog eens doordringen, andermaal was de finishing touch er niet. 9 op 18 voor Herent en plaats negen, Kampenhout pakt een 4 op 18 en deelt de rode lantaarn met KV Tervuren-Duisburg, KFC Eppegem en Eendracht Mazenzele-Opwijk.

Doelpunten: 2’ en 37’ Taveirne (1-0 en 2-0), 55’ Stroobants (3-0 strafschop).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *