logo Casalina

KFC Herent staat nog even op kop in tweede provinciale

KFC Herent staat nog even op kop in tweede provinciale
Jeugdproduct Lukas Debeer is één van de drijvende krachten bij KFC Herent

KFC Herent staat in tweede provinciale gedeeld aan de leiding met promovendus KFC Baal. Niet onverwacht voor de geel-blauwen met een sterke voorhoede waaronder scherpschutter Pieter Taveirne. Coach Tino Crabbé is uiteraard blij met het perfecte rapport gerealiseerd met grotendeels eigen opgeleide spelers.

Het is al enkele weken geleden dat KFC Herent in actie kwam. In hun vijfde match van het seizoen, thuis tegen kleurgenoot VK Holsbeek, wonnen ze met 2-1.

“We spelen elke match om te winnen, we gaan uit van eigen sterkte uiteraard met respect voor de tegenstander. Die vijftien op vijftien was ergens een doel, het is dubbel zo leuk als je dat kan realiseren. Het is niet zo verrassend dat Baal met ons mee op kop staat. Ze hebben spelers met vele kwaliteiten zoals Desiron en Claessens die ze in het tussenseizoen van ons overnamen. Daarnaast hebben ze een prima doelman en trainer en nog ervaren rotten zoals Heremans en Van den Broeck”, analyseert de trainer met bakken ervaring in tweede provinciale. “Ik bekijk Rotselaar en Elewijt nog steeds als dé titelfavorieten. In mijn optiek was Rotselaar vorig seizoen het sterkste team en kocht Elewijt enorm sterk in. Wij als Herent zijnde doen we het met onze eigen jeugd, met uitzondering van vijf spelers die van buiten de club komen.”

De leiders houden zichzelf individueel in vorm met het oog op wat nog komen moet.

“We zijn al snel gestopt met collectief trainen, gezien de gezondheid en de veiligheid primeren op het sportieve. De spelers werken nu een individueel programma af met het oog op half december, dan zouden de groepstrainingen weer beginnen. Drie weken nadien zouden we opnieuw competitie spelen. We zijn blij met een richtdatum, dat motiveert. Het zijn wel uitzonderlijke omstandigheden dus we wachten af wat op ons afkomt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *