KFC Herent plaatst zich voor de finale van de Brabantse beker ten nadele van VK Holsbeek

VK Holsbeek in het rood maakte het KFC Herent moeilijk maar verloor

Eersteprovincialer KFC Herent dook na een bibberende beginfase de rust in met een 1-3 met dank aan aanvallende kracht Eva Vander Velpen die twee doelpunten scoorde en een assist gaf. Toch gaf tweedeprovincialer VK Holsbeek allesbehalve af en kwam het op 2-3 en 3-4 ook mede door een bedrijvige Nele Eurlings vooraan en een scorende Elke De Coninck. Fysiek eindigden de bezoeksters het beste en daaruit kwam ook de 3-5 van Lies Tambeur voort.

De beginfase ging enorm op en neer.

Herent bracht in de openingsminuten de eerste kans, Declercq trapte op doel, keeper Luyten pakte in twee keer. Aan de overzijde werd een voorzet komende van links net niet binnengetikt door Claes. Op minuut vijf kon Holsbeekse Eurlings net niet profiteren van Herents balverlies achteraan. Een scherpe Herentse tegenprik bracht een actie over links van Declercq, ze zette voor en aan de tweede paal ramde Vander Velpen de bal in het dak van het doel, 0-1!

Vander Velpen viert de 0-1
Vander Velpen (centraal) viert uitgelaten haar 0-1 met Voets en Declercq (12)

Tambeur richtte een afstandsschot op doel, Luyten tikte over. Op corner kopte kapitein Raeymaekers de 1-1 tegen de onderkant van de lat en daarna botste die op het veld. Bij Holsbeek claimden ze een treffer, de ref wuifde dit weg.

De kopbal van Raeymaekers kwam net van de onderzijde van de lat

Iets na het kwartier werkte Declercq een één-tweetje met Vander Velpen af, 0-2! De thuisploeg had er buitenspel in gezien en liet dat vocaal merken.

De gecontesteerde Herentse 0-2 valt in de linkerhoek binnen

Eurlings dreigde vanop afstand. Op minuut 36 maakte Herentse doelvrouw Rombouts een zeldzaam foutje. Ze trapte de bal tegen De Koninck en zo belandde deze in doel, 1-2! De doelpuntenmaakster moest wel even bekomen daar ze de bal vol in haar ribben had gekregen. Na Holsbeeks balverlies kon Vander Velpen puik overhoeks besluiten, 1-3 op slag van rust.

Het spelbeeld bleef hetzelfde in de tweede helft met af en toe enkele stroomversnellingen.

Vander Velpen kon bijna profiteren van een Holsbeeks faux pas achteraan, maar het gevaar werd weggewerkt. Eurlings kreeg de bal gekruist aangespeeld. Ze werkte in de linkerhoek in doel af, 2-3 en een sprankeltje hoop!

Eurlings mikt de 2-3 in de netten

Rond de 67ste minuut maakte Vander Velpen rechts de actie, in het geharrewar kwam de bal bij Van Looveren terecht die afwerkte, 2-4! Holsbeek liet niet lang op een reactie wachten. Vanaf rechts kreeg De Koninck net voor de Herentse zestien de bal, ze legde het leer in de rechterhoek, 3-4! Herent kreeg nog kansen via Tambeur, Declercq en Van Looveren. In het slot ging Tambeur alleen door, de bal werd onderweg nog geraakt door een thuisspeelster. Van buitenspel was dus geen sprake, ze omspeelde Luyten en het verdict was geveld, 3-5 en Herent door naar de bekerfinale.

KFC Herent viert de kwalificatie

Doelpunten: 6′ Vander Velpen (0-1), 16′ Declercq (0-2), 36′ De Koninck (1-2), 44′ Vander Velpen (1-3), 55′ Eurlings (2-3), 67′ Van Looveren (2-4), 69′ De Koninck (3-4), 89′ Tambeur (3-5)