logo Casalina

KFC Herent pakt dertig op dertig bij KFC Baal, dat bijna aanspraak maakte op een punt

KFC Herent pakt dertig op dertig bij KFC Baal, dat bijna aanspraak maakte op een punt
KFC Herent (l) boekte 30 op 30, KFC Baal was het kind van de rekening voorbije speeldag

KFC Herent kwam twee keer op voorsprong op KFC Baal en twee keer prikte de thuisploeg binnen de minuten terug tegen. De derde en beslissende treffer van Herentse kapitein Stroobants konden ze niet meer ongedaan maken. Hij prikte met nog een kwartier te gaan de winnende 2-3 tegen de touwen, dit nadat Everaerts op corner eerst de bal naar doel kopte en doelman Janssens wegwerkte. Stroobants stond op de goede plaats voor de rebound.

In de eerste helft was het aanvankelijk vooral Baal dat gevaar bracht via de snelle Robeets. Hij had drie mogelijkheden, maar ofwel gingen de ballen naast ofwel werd de mogelijkheid weggewerkt. De eerste echte kans bracht ook de eerste goal voor Herent. Een ver schot vanaf de rechterflank van Larivière waaide in de verste hoek binnen, 0-1.

Larivière met de duim omhoog opende de score voor Herent
Larivière met de duim omhoog opende de score voor Herent

Baal reageerde onmiddellijk via een afstandsschot van ex-Herentnaar Claessens, de 1-1 verdween in de linkerbenedenhoek. We gingen rusten bij 1-1. Ook de 1-2 en 2-2 waren afstandsschoten. Op het uur vuurde Larivière vanaf 25 meter af op doel, ook zijn schot verdween in de linkerbenedenhoek. Enkele minuten later legde Claessens af op Van Den Bergh, ook zijn schot verdween tegen de netten, 2-2.

Van Den Bergh (l) en Claessens vieren de 2-2
Van Den Bergh (l) en Claessens vieren de 2-2

Met nog een kwartier te gaan kopte Everaerts de bal bijna in doel, Stroobants kende meer geluk, 2-3 de leider behield zijn perfecte rapport. Herent behaalde een sterke 30 op 30, maar makkelijk was het niet geweest.

Stroobants tikt de winnende 3-2 binnen
Stroobants tikt de winnende 2-3 binnen

Doelpunten: 33’ Larivière (0-1), 35’ Claessens (1-1), 60’ Larivière (1-2), 63’ Van Den Bergh (2-2), 75’ Stroobants (2-3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *