logo Casalina

KFC Herent doet een gooi naar top drie

KFC Herent doet een gooi naar top drie
KFC Herent wil zaterdagavond zegevieren tegen derde Hoeilaart

Tweedeprovincialer KFC Herent doet volgend seizoen een gooi naar top drie of wie weet promotie naar eerste. De voorbije afgelaste competitie stonden ze immmers na vijf speeldagen ongeslagen op kop met vijftien op vijftien, met andere woorden de geel-blauwen koesteren geen onterechte ambities. Ze zagen een speler vertrekken en zien er eentje mogelijk twee stoppen. De B-ploeg in derde provinciale moet verder groeien onder nieuwe coach Gaëtan Kelecom.

Voorzitter Luc Van Waes legt uit hoe de mayonaise volgend seizoen zal pakken.

“We hebben geprobeerd om onze ploeg zoveel mogelijk te behouden. Dat is ons grotendeels gelukt daar enkel Dries Merckx ons verlaat. Middenvelder Lukas Debeer die stopt voor minstens een jaar, doelman Tjeu Steenwegen, eveneens een eigen product zou eventueel een jaartje stoppen. Dan moeten we nog op zoek naar een doelman, maar zijn opvolger zien we eerder een jongere dan een oudere leeftijd hebben. Langs de inkomende kant zien we met nieuw gezicht Michiel Clemens een vervanger voor Debeer op de flanken. Linksachter Arno Claes keert terug naar ons, waar hij in de jeugd actief was. We gaan een leuk team samen zien, want velen die bij ons speelden komen ook nog kijken en blijven zo een band met de club behouden. Als ze terugkeren is het des te leuker”, wist voorzitter Luc Van Waes. “Hopelijk kunnen we even goed starten als het voorbije jaar met die vijftien op vijftien. Volgend jaar hopen we op top drie, als alles meezit dan is promotie naar eerste een optie.”

In de B-ploeg verdwijnen enkele spelers tijdelijk en komt er een nieuwe trainer aan het roer met Gaëtan Kelecom. Hij trainde vorig seizoen de U14 elite van OH Leuven.

“Onze vorige trainer Bram De Smet combineerde dat met zijn activiteiten als TVJO en dat werd hem een beetje te veel. Deze ploeg is bedoeld voor onze beloftevolste spelers uit de jeugd, om hen door te laten stromen naar derde provinciale en eventueel naar het eerste team. We hebben goede hoop dat de meesten blijven, behalve enkelen die op Erasmus trekken. Die worden dan vervangen door spelers uit de U21 of U17. Met nieuwe trainer Kelecom moeten de spelers zichzelf verder ontwikkelen.”

Op vlak van jeugd botsen ze bij KFC Herent op hun grenzen, maar willen ze ook inzetten op meisjesvoetbal.

“We moeten spelers weigeren in de jeugdreeksen. Herent groeit, KFC Herent groeit eveneens. Het is moeilijk om nog meer spelers zonder extra infrastructuur te bolwerken. We vroegen of we eventueel twee containers bij konden plaatsen op ons complex, om zo meer kleedkamers te hebben, maar dat kon blijkbaar niet. Langs de andere kant begonnen we vorig seizoen met een meisjesjeugdwerking nadat er al damesteam tot stand kwam. We hopen op termijn ook competitief te kunnen spelen met meisjesteams.”

Het KFC Herent paastoernooi, waarvoor 670 spelers waren ingeschreven, kan niet plaats vinden tijdens paaszaterdag en paasmaandag. Het wordt verschoven naar het weekend van 29 en 30 mei. Tijdens de vorige editie zakten nog 880 spelers tussen zes en vijftien jaar af naar het leuke toernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *