KFC Herent B houdt de punten thuis tegen actieve Stormvogels Haasrode B

De B-ploeg van de Stormvogels Haasrode bedanken hun meegereisde fans Foto Gert Vlasselaer

In derde Provinciale B stonden de Stormvogels uit Haasrode voor de weken van de waarheid. Ze staan momenteel op de laatste plaats met zes punten. Het team van coach Nico Vandenbempt kon nog geen enkele wedstrijd winnend afsluiten. Pech en vele langdurige afwezigen zorgden voor dit droevig seizoen tot nu toe. De volgende weken worden cruciaal om een degradatie af te wenden. Op en tegen Herent B wilden de Stormvogels alvast een bevredigend resultaat neerzetten om met een goed gevoel de volgende wedstrijden aan te vatten.

Herent B nam de wedstrijd bij aanvang stevig in handen. Dat leidde tot enkele hoekschoppen, maar leverde geen gevaar op.

Haasrode B herstelde na tien minuten het evenwicht, vooral onder impuls van een sterke Beckers. De wedstrijd leek te kantelen in het voordeel van Haasrode, maar net op dat ogenblik scoorde Herent. Taveirne moest net voor de twintigste minuut foutief gestopt worden. De traptechniek van De Maeseneer zorgde ervoor dat de bal op de knikker van Hauquier terechtkwam. Zijn kopbal naar de grond verschalkte doelman Van Soom. De 1-0 stond op het bord. Haasrode B was even van de kook en Herent hield de druk hoog op het veld. Net na het half uur kon Haasrode terug dreigen. Een mooie actie van Beckers resulteerde in een hard schot naar de linkerbenedenhoek. Doelman Denolf ranselde het leer uit zijn doel. Dit was het sein voor Haasrode om het gaspedaal helemaal in te duwen. Herent beperkte zich in deze fase van de wedstrijd tot controlevoetbal. Verder dan enkele afgeblokte afstandsschoten en halve kansen voor Vanderwaeren en opnieuw Beckers kwam Haasrode niet. Tegen het einde van de eerste helft kwam Herent terug opzetten, maar doelman Van Soom kwam gepast uit en kon met de voet wegwerken.

De tweede helft begon meteen met een mooie uitbraak van Haasrode in de 49ste minuut.

Creemers werkte zich voorbij enkele tegenstanders en kreeg de bal met wat geluk bij Beckers. Deze kon de bal niet perfect meepikken en moest even terugdraaien. Het schot dat hierop volgde ging voorlangs. De rest van de tweede helft verliep met veel middenveldspel. Herent kreeg nog de beste kansen via Hauquier en Spaey. Ook de vrijschoppen van De Maeseneer brachten steeds gevaar. Een open kans voor Neukermans werd nog op een spectaculaire manier verijdeld door Vanderwaeren. Haasrode hield stand maar kon nauwelijks nog dreigen.

Ook het matcheinde bleef in handen van Herent. Ze gaven geen enkele kans meer weg en dreigden nog via Taveirne (puntertje in de handen van Van Soom) en De Maeseneer (vrije trap op de deklat). Voordien werd het schot van De Cooman op pass van De Maeseneer onschadelijk gemaakt. De wedstrijd eindigde voor de Stormvogels Haasrode op een teleurstellende 1-0. Haasrode weerde zich met alle middelen waarover ze beschikten, maar dat bleek net niet voldoende. Ze bewezen wel dat ze een organisatie konden neerzetten. Met de terugkeer van langdurig afwezigen kan nu gewerkt worden aan automatismen om de degradatie alsnog af te wentelen. Herent daarentegen beleeft een zorgeloos seizoen en kan verder bouwen naar volgend seizoen.