logo Casalina

KFC Borght-Humbeek en VK Liedekerke strijden om de Beker van Vlaams-Brabant

KFC Borght-Humbeek en VK Liedekerke strijden om de Beker van Vlaams-Brabant
De eerste en meteen laatste bekerfinale van Borght-Humbeek tegen Liedekerke

Op zondag 8 mei spelen eersteprovincialers en streekgenoten KFC Borght-Humbeek en VK Liedekerke hun laatste wedstrijd van het seizoen. Voor Borght-Humbeek is dat letterlijk de allerlaatste wedstrijd én laat dat nu net de finale van de Beker van Brabant zijn. Volgend seizoen beginnen Borght-Humbeek en FC Beigem, kampioen op de slotspeeldag in derde provinciale C, samen aan een nieuw verhaal… FeniXX BeigHum!

“Hoe mooi zou het niet zijn dat Beigem tijdens zijn laatste wedstrijd de titel binnen haalde en de Borght-Humbeek tijdens zijn laatste wedstrijd de Beker wint!”, begint sportief directeur Peter Robberechts. “Na een prachtig seizoen, afgesloten met een tweede plaats in eerst provinciale, mikken de Grimbergenaren nu op de kers op de taart, de Beker van Vlaams-Brabant. Trainer Gerd Hermans moet wel de geschorste Seminero en de gekwetste Schoukens missen en doelman Verleysen is onzeker. Tijdens de competitie kende Borght-Humbeek een moeilijke wedstrijd op Liedekerke, 0-0 was toen een gevleid resultaat.  De thuiswedstrijd werd wel met 2-0 gewonnen”, herinnerde Robberechts zich levendig. “Een Bekerfinale is een heel aparte wedstrijd en kent geen favoriet, voor de wedstrijd hebben beide ploegen evenveel kans. Voor Borght-Humbeek is het de eerste finale ooit.”

Humbeek speelde en won ooit wel al de Beker, de laatste keer in de jaren zeventig, toen Humbeekspits Danny Willems scoorde op assist van zijn kompaan Guido Slachmuylders. Zo kwam de 1-0 eindstand op het scorebord. “Borght-Humbeek rekent op zijn spitsen Robberechts, Shehu en Thabize om dit kunststukje over te doen.”

Brengen zij de Beker terug mee terug mee naar Grimbergen?  Zondag om 17 uur op het terrein van Wolvertem gaan ze er alles aan doen!

VK Liedekerke wil het uiteraard niet zo ver laten komen! Trainer Ives Cordier weet dat het een zware taak zal worden, maar gelooft in zijn troepen.

“Het was wel vanaf jhet begin van de competitie reeds een doelstelling om zo ver mogelijk te raken, natuurlijk als je dan loting hebt nadien tegen Relegem en je staat ineens in de halve finale , was de groep toch wel zeer doelbewust en wouden ze hiervoor ook echt gaan! Bierbeek in de halve finales was sowieso een lastige horde. De match viel woensdagavond na uw werk, chapeau op welke manier mijn spelers daar stonden. Achterkomen , terug op 1-1 en met vol vertrouwen in penaltyreeks! Alle strafschoppen waren top getrapt en Liedekerke had hierin het tikkeltje gelukt dat we niet in de competitie hadden…”, blikte Cordier terug. “Elke match moet gespeeld worden, we kennen Borght zeer goed dus vol aan de bak. Deze finale zal toch een bepaald ingrediënt hebben dat een competitiematch niet heeft, dus enige nervositeit zal er wel zijn.. We geloven ondanks de rangschikking vol in onze kansen… Het is géén makkelijke opdracht, maar ik geloof enorm in mijn spelers, en we gaan ervoor! We hebben geen enorme voorgeschiedenis qua provinciale bekerfinales, het hoogste was enkele jaren terug. Dat was een halve finale tegen Pepingen, die toen verloren werd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *