KFC Baal wint eerste thuismatch na thriller tegen Averbode-Okselaar

Voormalig internationaal lijnrechter Danny Huens is op zoek naar jong scheidsrechterlijk talent

Na een knotsgek verloop, van vooral de tweede helft, won KFC Baal met 3-2 van FC Averbode-Okselaar. De bezoekers kwamen met tien te staan na een rode kaart die kort nadien de 1-1 opleverde. Twee penalties uit dezelfde situatie werden gemist door Averbode. Baal duwde het gaspedaal in en liep uit tot 3-1 via Robeets en Heremans. Invaller Akyil kon milderen tot 3-2.

In een soms slaapverwekkende eerste helft met veel afval op het middenveld, was het eerste actiemoment rond het kwartier gesitueerd. Averbode kreeg een vrije trap op de grens van het strafschopgebied. Teker plaatste die puik net voorbij de grabbelende handen van thuisgoalie Janssens in de rechterbovenhoek, 1-0. Buiten veel halve kansen en schoten vanuit de tweede linie van beide teams viel er in de eerste 45 minuten weinig te noteren.

Teker schilderde de bal voor de 1-0 netjes in de winkelhaak

In minuut 49 brak thuisspeler Robeets door. Bezoeker Torbeyns probeerde een botsende bal te ontzetten maar hierbij trof hij Robeets in het gelaat met de voet. De ref trok zonder aarzelen de rode kaart. Hij gaf daarenboven een vrije schop op de grens van het strafschopgebied, nagenoeg op dezelfde locatie van waarop Ferhat in de eerste helft de 1-0 scoorde. Ook nu was het prijs. Heremans krulde hem in de verste hoek buiten het bereik van doelman Wijns, 1-1.

Heremans (centraal rood-zwarte schoenen) koos de andere hoek uit om gelijk te maken

Het spelbeeld kantelde in het voordeel van Baal, tot de ref in minuut 64 een strafschop gaf nadat rechtsback Speetjens Akyil in de rug zou geduwd hebben. Een morrende Speetjens kreeg geel voor protest. Diezelfde Akyil trapt de bal centraal in doel, Janssens redde. De scheidsrechter liet de elfmeter op aangeven van zijn lijnrechter hernemen, deze meende dat doelman Janssens voor de doellijn stond. Voor poging twee werd kapitein Teker aangeduid. Hij trapte de bal naar de rechterbenedenhoek, waar ook Janssens lag. Op de Baelsch Zandbak kraaiden ze van plezier! Ze waren nog niet van de emoties bekomen toen Claessens links werd weggestuurd en Robeets aan de tweede paal bediende, 2-1, van een ommekeer gesproken!

Robeets prikte de 2-1 binnen

Met nog iets meer dan tien minuten te gaan kreeg opnieuw Claessens de bal via een verre diagonale pass, hij zonderde Heremans af aan de tweede paal en die kopte binnen, 3-1. Invallers Vanderhoeft en Akyil gingen nog op Baals doel af, enkel Akyil kon overhoeks afmaken. Verder dan een spannende 3-2 kwam het niet. KFC Baal deelt de leiding in tweede provinciale A met KFC Herent.

Doelpunten: 15’ Teker (0-1), 50’ Heremans (1-1), 71’ Robeets (2-1), 79’ Heremans (3-1), 88’ Akyil (3-2)