logo Casalina

KFC Baal solliciteert naar linkerkolom en verricht last-minute transfer

KFC Baal solliciteert naar linkerkolom en verricht last-minute transfer
Trainer Vrebosch overschouwt de mogelijkheden voor volgend seizoen

Bij tweedeprovincialer KFC Baal kwamen ze voorbije donderdagavond voor het eerst terug samen om al voorzichtig een blik op volgend seizoen te werpen. De kern is iets beperkter in vergelijking met vorig seizoen. Het besef dat de reeks zwaarder is dan vorig jaar is aanwezig, een vijftien op vijftien halen zoals toen bekijken de groen-roden niet als een optie, een plaats in de linkerkolom is de ambitie. Onlangs kwam verdedigende middenvelder Wietse Vermeylen zijn krabbel zetten aan de Baalsebaan en vervoegt hij zijn broer Bram.

Het leek er lang op dat KFC Baal geen transfers ging verrichten maar Wietse Vermeylen fungeert in die optiek als witte merel, hij komt over van eersteprovincialer SC Aarschot. Verdediger Pieter Desiron gaf voorbije week te kennen dat hij na een verkort coronaseizoen bij KFC Baal, niet meer voor hen zal spelen als gevolg van zijn werk en hij woont daarenboven ook nog eens in Scherpenheuvel. De verwachting bestaat dat hij op competitief vlak op iets lager niveau zijn uitdaging zal zoeken. Jeugdproduct Lander Jacobs krijgt een kans. Seppe De Ridder verkast naar de B-ploeg, maar blijft paraat voor de kern.

Trainer Mathias Vrebosch sprak zijn troepen gevat toe.

“Wij willen een rol van betekenis spelen in de linkerkolom. Top vijf ambiëren is niet realistisch. Teams zoals KFC Herent, Sportief Rotselaar, FC Averbode-Okselaar, KCVV Elewijt en VK Holsbeek verrichtten de voorbije periode flink wat transfers en inspanningen. Ik denk dat we thuis horen in de linkerkolom samen met ploegen zoals Racing Butsel. We gaan geen stappen overslagen in onze ontwikkeling en willen fit en zo blessurevrij aan de competitie beginnen. Ondertussen hebben we sindskort een B-ploeg, dat is handig om de afvallers op te vangen. Ze onderhouden een hoger niveau dan de reserven. Voorts stroomt er ook een sterke lichting van de U17 door naar de U21, dat ziet er ook goed uit voor de toekomst”, wist Vrebosch.

Voorzitter Felix Heremans moest ook iets van het hart.

“We hebben door corona een andere kant van het voetbal leren kennen. Enkele bestuursleden zijn ondertussen gestopt zoals secretaris Wilfried Van Eermengem. Wendy Van Roosendael nam zijn taak op het secretariaat. We zoeken nog enkele jongere mensen om in het bestuur plaats te nemen. Ik word binnenkort 65 jaar en dat is eerder een leeftijd om af te bouwen dan om zaken er nog bij te nemen. Verder stopt Joris L’Enfant als délégué en was er uiteraard het overlijden van Danny De Dycker. We zijn dus nog op zoek naar een délégué voor de eerste ploeg. Voorts zijn we van plan om opnieuw Mosselfeesten te organiseren op 23, 24 en 25 juli tijdens de kermis in Baal, iedereen is er meer dan welkom!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *