logo Casalina

KFC Baal hoort thuis in tweede

KFC Baal hoort thuis in tweede
Trainer Mathias Vrebosch (eerste van links) en T2 Kurt Eulaerts (eerste van rechts) omringen de nieuwe spelers. Pelle Cassiman ontbrak.

Trainer Mathias Vrebosch (eerste van links) en T2 Kurt Eulaerts (eerste van rechts) omringen de nieuwe spelers. Pelle Cassiman ontbrak.

KFC Baal speelt na achttien jaar weer in tweede provinciale. Terecht op basis van hun regelmaat en met steun van hun nooit aflatende fans, die zich verenigen in supportersclub SC Baalcelona. Ze versterkten zich goed en mikken op een rustig seizoen. Trainer Mathias Vrebosch en voorzitter Felix Heremans blikken vooruit op het nieuwe avontuur.

“We komen in een mooie reeks uit, waarin we zeker op onze plaats zitten met dit team. We willen een meerwaarde betekenen, onze zes nieuwkomers zullen ons daarbij helpen”, bij de T1 de spits af. “We misten een promotiefeest met alle bijhorende toeters en bellen. Vooral de emoties die daarmee gepaard gaan, kunnen we moeilijk opnieuw in het leven roepen. Ik hoop op een seizoen boordevol sfeer. We willen ons als waardige tweedeprovincialer tonen in wat normaal gezien een overgangsseizoen zal worden”, wist de voorzitter.

Met steun van de gemeente worden de jeugd van KV Tremelo en KFC Baal één. “Dit gegeven kan naar de toekomst toe alleen positief evolueren”, klonk het bij de rood-groenen. Er was even sprake van een Baalse B-ploeg maar als gevolg van de coronacrisis was er te weinig budget om dat project te realiseren. Het zou de bedoeling zijn om dit volgend jaar definitief door te duwen.

KFC Baal opent de competitie in tweede provinciale A op zaterdagavond 12 september vanaf 20 uur op het veld van SNA Keiberg. Jammer genoeg zal dit gebeuren zonder de steun van hondstrouwe délégué “Sheriff” Danny De Dycker die de voorbije jaren voor zijn jongens steeds klaar stond. Meermaals maakte hij zijn beruchte spaghetti voor hen klaar. Hij overleed een kleine maand geleden. De eerste competitiezege zal er ééntje voor Danny worden!

Danny (bovenste rij helemaal links) voelde zich steeds in zijn sas tussen zijn spelers

Nieuwkomers: Olivier Claessens en Gert Desiron (beiden KFC Herent), Pieter Desiron (KVC Haacht), Robin Smits (Sportief Rotselaar), Kenny De Winter (Hallaar) en Pelle Cassiman (KAC Betekom).