logo Casalina

KFC Baal begint met een tweede team voor de eigen jeugd

KFC Baal begint met een tweede team voor de eigen jeugd
Seppe De Ridder zet de tackle in

Tweedeprovincialer KFC Baal had al even plannen om een tweede elftal in de competitie in te schrijven, volgende voetbaljaargang is het zo ver! Kurt Eulaerts die de voorbije seizoenen T2 was van de eerste ploeg, zal de coach worden van de spiksplinternieuwe formatie in vierde provinciale.

Coach Kurt Eulaerts kent alle spelers goed en wilde zijn eigen ding doen.

“Het idee voor een tweede team speelde al enkele jaren, onder andere door corona kon dit nog niet uitgewerkt worden. Het was nu of nooit om dit project op te starten om de eigen jeugd een kans te geven en ze voetbal aan te bieden in een eerste elftal. De kloof tussen de eerste ploeg en de jeugd is momenteel te groot. Door hen ervaring te schenken in vierde provinciale moeten ze kunnen groeien en in een later stadium kunnen ze misschien zelfs wel doorschuiven.”

Er is opleiding voorzien voor eigen jeugd, gezien het niet de bedoeling is om andere spelers aan te trekken.

“Bryce De Greef keert wel terug van KSC Keerbergen en Ruben Vertongen (Ramsel) zijn de enige nieuwe spelers, maar ze hebben een verleden bij de club. We spelen met eigen spelers en scouten dus geen andere teams. Top drie halen, zal uiteraard onze ambitie niet zijn. Dit project zal tijd nodig hebben om te groeien. We beseffen dat het eerste seizoen moeilijk zal worden, maar we willen in een voetballend geheel evolueren. We trekken de principes van de A-kern door naar ons gezelschap. We kunnen enkele voormalige spelers van het eerste team zoals de broers De Ridder en Brent Zephirin een beetje laten fungeren als een basis. De sfeer zal ongetwijfeld goed zitten met allemaal jongens uit het Baalse en Tremelose, ik verheug me nu al op ons avontuur”, wist T1 Eulaerts.

KFC Baal A en KFC Baal B spelen om de beurt hun thuismatch op zondagnamiddag in de Baalsche Zandbak. Supportersclub SC Baalcelona zal over een klein half jaar een tandje mogen bijsteken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *