KFC Baal B klopt VK Holsbeek B in het laatste slotkwartier

Op het einde van de eerste helft dreigde VK Holsbeek B vanop afstand

Op de openingsspeeldag in provinciale reeksen, meer bepaald in vierde provinciale E, kozen we voor een streekmatch tussen B-ploegen waarin enkele doelpunten werden verwacht. We werden niet ontgoocheld in onze verwachtingen, Baal B hield de punten thuis en won met 3-1 tegen de geel-blauwen.

In de openingsfase was de thuisploeg de baas en had het kansen via Isenborghs (schot gered in korte hoek) en Van Eetvelde (twee keer over). Bezoeker Mbiyavanga probeerde met zijn techniek en snelle acties diepgang te brengen en achter hem had hij Khaled staan die het overzicht behield en goed stoorde. Gaandeweg kwam deze meer naar voren. Bij de aanvallen van Holsbeek werd Feremans gezocht. Iets voor het kwartier stuurde deze Feremans Mbiyavanga door op doel, keeper Aertgeerts stond paraat en redde met de rechtervoet. Op het kwartier kopte Toon De Ridder naar de linkerkruising, bezoeker Grillet kopte op zijn beurt weg. Van Cleynenbreugel ging nog eens alleen door op doel, weer stond Aertgeerts daar. Op minuut twintig kreeg Van Eetvelde links voor doel de bal en speelde hij keeper Helsen door de benen, 1-0!

Holsbeek B kwam opzetten via stilstaande fases. Iets na het half uur vuurt Bessendorffer vanop afstand af, doelman Helsen redde in twee keer. Voor Holsbeek zette De Bie zich achter een vrije trap op vijfentwintig meter van doel, zijn schot trof de dwarslat. Rusten bij 1-0.

Na de rust begon Holsbeek B gaandeweg meer druk te zetten en verkregen ze controle ook over de in de eerste helft ongrijpbare tweede bal voor hen. Op het uur werd Janssens links vrijgespeeld, hij zette gemeten voor. De Bie trapte centraal binnen, 1-1! Daarna volgden wat afstandsschoten, counters en vele slordigheden op het middenveld. Op minuut 68 trapte Toon De Ridder voorlangs. Aan de overzijde ontsnapte Janssens, die op dreef kwam, hij werd door Ligterink voldoende gehinderd zodat zijn schot te zwak was. Op minuut 73 ging invaller Pauwels een actie vanaf links aan, op de grens van het strafschopgebied ging hij onderuit. Strafschop oordeelde de ref, Isenborghs plaatste hem fraai in de linkerhoek, 2-1!  In de slotminuut trapte Bessendorffer vanop afstand in de linkerhoek, 3-1 en wedstrijdverhaal geschreven.

Doelpunten: 20’ Van Eetvelde (1-0), 60’ De Bie (1-1), 75’ Isenborghs (2-1 strafschop), 90’ Bessendorffer (3-1).