logo Casalina

Kern van FC Meensel-Kiezegem blijft op één uitzondering na ongewijzigd

Kern van FC Meensel-Kiezegem blijft op één uitzondering na ongewijzigd
De kern van derdeprovincialer FC Meensel-Kiezegem

Derdeprovincialer FC Meensel-Kiezegem zien een bijna volledige kern ook volgend seizoen hun geel-zwarte kleuren verdedigen. Enkel doelman Niels Christiaens stopt ermee, daarvoor is de club op zoek naar een waardige vervanger. Het grote aantal blijvers hangt vast met het gegeven dat Meensel-Kiezegem vele honkvaste spelers aantrekt die hun club niet zo snel verlaten.

Bestuurslid Niels Daenen schetst de situatie bij de Hagelanders.

“Onze volledige kern verlengde met uitzondering van doelman Niels Christiaens. Hij verhuisde naar Averbode en gaf al aan minder gemotiveerd te zijn, dit was de beste oplossing. Als gevolg daarvan zijn we op zoek naar een extra doelman, zodat we aan drie keepers zitten voor twee ploegen namelijk ons eerste team en de reserven. Met beide formaties samen zitten we aan een dertig à vijfendertig spelers om het seizoen mee te starten. Op één of twee na spelen de meesten al jaren bij ons. Daarenboven bestaat tachtig procent onder hen uit kerels die in Tielt-Winge of in de zeer nabije omgeving wonen. Op die manier zijn de verplaatsingen niet ver en werd er een band geschept.” Geïnteresseerde doelmannen mogen zich steeds melden bij voetbal.meenselkiezegem@gmail.com

De veilige middenmoot, daar streven ze naar bij Meensel-Kiezegem.

“We gaan voor de veilige middenmoot, dat betekent dat top vijf geen optie is maar de laatste vijf posities evenmin. We willen af en toe een uitschieter laten noteren. Twee seizoenen geleden wonnen we twee keer van latere kampioen FC Geetbets, tegen de mindere teams lieten we dan van onze pluimen, dat is soms typisch bij ons. We zijn ook benieuwd naar de derby’s tegen onder andere FC Binkom, Glabbeek en Sporting Molenbeek. We hebben het geluk dat er bij ons aan publieke belangstelling geen gebrek is onder andere door onze supportersclub De Wanhoop. Die werd een kleine twintig à vijfentwintig jaar geleden opgericht omdat onze ploeg maar niet uit vierde provinciale raakte, na meerdere pogingen beginnen we volgend seizoen aan onze vierde jaargang in derde provinciale. Bij tussenpozen stegen we naar derde maar zakten we weer snel, nu zijn we goed op weg om een vaste factor in onze reeks te worden”, wist Daenen.

Bij de zwart-gelen bleven ze in 2020 en in deze periode niet bij de pakken zitten.

“In 2020 werden er werken door de gemeente Tielt-Winge uitgevoerd. Zo werden er een ballenvanger, twee nieuwe urinoirs en extra douches geïnstalleerd. Er werd ook een parking aan de straatkant langsheen het veld aangelegd waar om en bij de vijftien wagens kunnen staan, zodat de verkeerssituatie er veiliger is. Momenteel zijn we nog nieuwe dug-outs aan het zetten, ze staan er al en ontberen enkel nog een dak. Aan de overkant werd er een rokersruimte geplaats vlakbij de ingang van het complex, daar kan eveneens geschuild worden bij regenval.”

Eén van de dug-outs in opbouw
Eén van de dug-outs in opbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *