logo Casalina

KDN United ziet interprovinciale eindronde in het gedrang komen door … wegenwerken

KDN United ziet interprovinciale eindronde in het gedrang komen door … wegenwerken
Bij KDN United moest en eerder een doel en een ballenvanger verdwijnen door wegenwerken vorig seizoen

Sinds enkele dagen zit derdeprovincialer KDN United letterlijk en figuurlijk in de knel. Immers op dinsdag 2 mei starten er werken aan de nutsvoorzieningen in de Gravenstraat in Kortrijk-Dutsel. Daardoor is het voetbalveld er ongeveer drie meter minder lang, het doel en de ballenvanger moeten verdwijnen en zo kloppen de reglementaire afmetingen en belijningen in principe niet meer. De competitie is begin mei net afgelopen, maar de eindronde komt eraan en daarin staat flink wat op het spel.

Op dinsdag 2 mei 2023 starten de werken aan de nutsleidingen in kader van de grote wegenis- en rioleringswerken van Aquafincollector Winge fase 4.

Het tracé van dit project bevindt zich voornamelijk in de Gravenstraat en Rodestraat waar de wegen momenteel nog uit oude betonplaten bestaat. Naast aanleg van gescheiden riolering en nieuwe wegen is in dit project ook de aanleg van fietspaden voorzien. Ter hoogte van de weinig bebouwde zones zullen deze fietspaden gescheiden worden aangelegd. Dit is ook het geval ter hoogte van het voetbalveld gelegen aan de Gravenstraat.

Er werden rooilijnen vastgelegd. De nieuwe rooilijn komt tot net achter de huidige doellijn van het voetbalveld. Het terrein zelf wordt volgens het plan zelf niet geviseerd, maar wel het doel en de ballenvanger achter het doel. Dat betekent dat het doel en de ballenvanger ongeveer drie meter verschoven zou moet worden.

Het terrein wordt dan drie meter korter, kortom 95 meter in plaats van de huidige 98 meter.

“Hoe we dit op korte termijn dienen op te lossen, is een zorg voor KDN. Dat is een gekende en helaas consequente beleidslijn van ons gemeentebestuur. Is een lokale voetbalclub wel gewenst in onze gemeente?”, vroegen ze zich bij de zwart-groen-oranjegekleurden af. “Ik was pas sinds woensdag 11 april op de hoogte van de plannen. Vanaf dinsdag 2 mei beginnen de werken van de heraanleg aan de Gravenstraat en die zou twee jaar in beslag nemen. Bij ons gaat het om werken aan de nutsvoorzieningen en Fluvius komt daarin tussen. Jammer dat ze dit niet even willen uitstellen voor onze eindronde.”

Concreet moet een voetbalveld aan enkele regels voldoen. Zo moet de lengte van het veld minimaal 90 à 100 en maximaal 120 meter bedragen. De breedte van het veld moet minimaal 45 meter en maximaal 90 bedragen.

“We hebben een klein voetbalveld, maar het is nu niet dat we door deze werken in grote problemen komen. We hebben wel wat speling, maar ik had dit liever op voorhand geweten. Zo gaf dat minder problemen en hadden we aan het seizoensbegin alles kunnen herlijnen, herkalken en de doelen kunnen verzetten. Deze info van de gemeente komt rijkelijk laat, je mag niet vergeten dat onze eerste ploeg, de jeugd en de reserven op dat veld spelen”, wist KDN-voorzitter Ilse Organe.

De reguliere voetbalcompetitie in derde provinciale c, waarin KDN United actief is, eindigt op zondag 30 april. KDN United speelt in zijn reeks wel de eindronde om te stijgen naar tweede provinciale daar ze de eerste periodetitel veroverden. KV Tremelo, de toekomstige winnaar van de derde periodetitel en de toekomstige tweede in hun reeks spelen overigens de eindronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *