KDN United zet zegereeks verder bij … Boutersem United

KDN United anno 2021-2022

Drie overwinningen op rij bezorgden KDN United een vijfde plaats in de rangschikking van derde provinciale A. Om nog zo lang mogelijk op hun roze wolk te kunnen blijven zitten trokken ze in hun winning mood naar Boutersem United om ook daar punten te rapen. Het erg wisselvallige Boutersem United was er dit seizoen nog niet in geslaagd om twee keer achter elkaar te winnen. Beide ploegen gingen met andere woorden vol voor de overwinning.

Een kleine stroomonderbreking in de derde minuut zette bij beide ploegen het licht op groen om een aangename eerste helft op de mat te leggen.

Na vijf minuten kon Boutersemdoelman Delabastita nipt een schot van Jef Huyghe uit zijn rechterbenedenhoek houden. De terugspringende bal belandde bij de snelle D’hoore. Hij raakte de bal maar halvelings en een Boutersembeen bracht redding. Boutersem reageerde met schoten van Meeus en Govaerts die naast gingen. Op het kwartier redde Delabastita een kopbal van Jef Huyghe. Op het halfuur verkwanselde Vaes een mooie kans voor KDN. In plaats van de bal rustig via de grond in de linkerbenedenhoek te plaatsen, koos hij voor de rechterbovenhoek waar Delabastita kon redden. Ook doelman Niclaes hield met een geweldige safe KDN in de wedstrijd. Na een misverstand in de KDN-verdediging leverde Binon een mooie voorzet af naar de vrij inlopende Meeus die zijn kopbal onvoldoende kon kadreren. Deze had er misschien ook in gemogen.

In het eerste halfuur van de tweede helft leek Boutersem het laken naar zich toe te trekken onder impuls van regisseur Stockx, geassisteerd door kapitein Dereze en Binon.

Boutersem domineerde de eerste dertig minuten van de tweede helft. Stockx en Dereze zochten en vonden op rechts vaak Binon die vaak enkele KDN-spelers voor schut zette met zijn snelle passeerbewegingen. KDN hield het centrum wel hermetisch afgesloten en kon rekenen op een stressbestendige doelman Niclaes, zodat deze infiltraties geen doelpunt opleverden. In minuut 77 was D’hoore sneller dan de thuisverdediging en vloerde Delabastita, 0-1. Boutersemcoach Froment ging dan met drie achteraan spelen om de druk op de KDN-verdediging te verhogen, dat leverde amper iets op. Het is integendeel een door krampen geplaagde D’hoore die zich in minuut 83 kon doorzetten op de rechterflank. Hij haalde de achterlijn en zijn teruglegger werd via de ongelukkige Buisseret omgezet in eigen doel.