KDN United verspeelt zege in slotminuten tegen SMS Lubbeek

Trainer Notebaert en zijn KDN United moesten in de slotminuut puntenverlies toestaan

KDN United verloor niet meer sinds de openingsspeeldag en had zich met slechts vijf tegendoelpunten naar de leiding in derde provinciale C geworsteld. Na een matig seizoenbegin won SMS Lubbeek haar laatste drie wedstrijden waarin elf keer gescoord werd. Het zou dus een duel worden tussen de beste verdediging en de beste aanval. Dit moest een boeiend kijkstuk opleveren en dat deed het ook.

KDN greep Lubbeek van bij de aanvang naar de keel met snelle combinaties. Dat leidde binnen het halfuur tot een verdiende 2-0 aan de rust.

In de tiende minuut recupereerde de debuterende Vincent Morren de bal op de linkerflank en speelt strak in op Greg Adams die legt de bal in de loop van de opkomende Jef Huyghe die op zijn beurt Jenthe Wouters het straatje instuurt. Zijn voorzet wordt door Maxime Stiennon magistraal binnen gewerkt in de eerste zone, 1-0! Een schoolvoorbeeld van een knap opgezette aanval uit het boekje en dito afwerking.

De vloeiende aanvalscombinaties van KDN bleven elkaar in hels tempo opvolgen. Onder leiding van Nathan D’Hoore, Jenthe Wouters en Greg Adams, perfect geruggesteund door Joël Bongima en Jef Huyghe, probeerde KDN opnieuw snel te scoren. Na wat gefriemel in de rechthoek veroverde D’Hoore de bal. In zijn passeerbeweging werd hij foutief gestuit maar de scheids laat Maxime Stiennon nog even doorgaan. Gezien KDN geen voordeel haalde uit deze fase, wees de ref alsnog resoluut naar de stip. Greg Adams zette de strafschop feilloos om. Na dit dolle half uur moest KDN logischerwijs wat gas terugnemen, maar kreeg het nog kansen op een derde treffer.

Na een één-twee op rechts met Timmermans, kruiste Adams helemaal naar links op de voet van Wouters. Op diens voorzet zag Stiennon zijn gekraakt schot naast hobbelen. Na vijf opéénvolgende corners voor Lubbeek, ging D’hoore aan de haal en lanceerde Stiennon. Ondanks een opzittende Lubbeek-verdediger kon Stiennon de korte hoek viseren maar Lubbeek-doelman Hoskens stond goed opgesteld.

In de tweede helft draaide SMS Lubbeek de rollen om. KDN moest achteruit en bezweek in de slotminuut onder de aanhoudende druk.

Na vijf minuten verhinderde KDN-doelman Niclaes met een geslaagde redding de tegentreffer. Op het kwartier kreeg Hoskens een moeilijke terugspeelbal niet goed verwerkt, Stiennon kreeg de bal alsnog te pakken maar miste de frisheid om hem in het lege doel te leggen. Hier liet KDN de kans liggen om Lubbeek definitief uit te tellen. In de tegenstoot bracht Devroey Lubbeek terug in de wedstrijd.

Met nog 25 minuten voor de boeg zette thuisspeler Morren ter hoogte van de middenlijn een overbodige en onbezonnen tackle in die hem terecht rood opleverde. Lubbeek verhoogde de druk; alles ging zo snel dat uw verslaggever geen tijd kreeg om nog veel te noteren. KDN probeerde op alle mogelijke manieren de gelijkmaker te voorkomen. KDN-trainer Notebaert probeert hierin ook zijn steentje bij te dragen door de logische vervanging van de leeg gestreden Adams en Stiennon.

SMS Lubbeek genoot na van hun uitzege
SMS Lubbeek draaide de situatie nog om

Huyghe kon nog eens uitbreken en koos voor de voetballende oplossing in plaats van de bal ver weg te trappen. Lubbeek onderschepte, Huyghe en volledig KDN uit positie, Haston Njumewang Enongene met de late gelijkmaker, 2-2!.

Trainer Pairoux van Lubbeek was tevreden om vanuit een verloren positie toch nog te kunnen terugkomen. Bij KDN waren ze ontgoocheld want zij kregen over de hele wedstrijd uitgespeelde doelkansen.

KDN heeft tot de winterstop nog een zeer zwaar programma, het moet nog aantreden tegen de top acht van de rangschikking. Ze gaan komende zaterdag op bezoek naar Bierbeek B. SMS Lubbeek heeft de raid op de linkerkolom ingezet en staat halfweg. Ze ontvangen komende zaterdagavond hekkensluiter Korbeek Sport.

Doelpunten : 10’ Maxime Stiennon (1-0) 23’ Adams (2-0 strafschop), 58’ Devroey (2-1), 90’ Haston Njumewang Enongene (2-2)