logo Casalina

KDN United telt vernieuwd KVC Asse-Terheide uit in beginfase

KDN United telt vernieuwd KVC Asse-Terheide uit in beginfase

Beide ploegen waren onbekenden voor elkaar in dit duel voor de Beker van Vlaams-Brabant. KVC.Asse-Terheide sloot vorig seizoen af op een tiende plaats in derde provinciale A maar koos er echter bewust voor om dit seizoen aan te treden in vierde provinciale. KDN United veranderde samen met SMS Lubbeek van reeks, ze verlaten de Leuvense en vervoegen de Hagelandse reeks in derde provinciale, waar ze andermaal kunnen bekeken worden als eindrondekandidaat.

Toen de meeste kernspelers van de vroegere A-ploeg van KVC Asse-Terheide andere oorden opzochten; werd de A-ploeg opgedoekt om verder te bouwen op de bestaande B-ploeg in vierde. De spelers van de B-ploeg werden aangevuld met de blijvers van de A-ploeg waaronder Kristof Bombeke, Jelle Maes, Julien Smets en Bert Van Der Veken. Ook coach Kevin Van Rampelbergh bleef op post.

Zoals steeds opende KDN fel, met een 3-0 voorsprong na tien minuten als resultaat.

In de tweede minuut mocht Jenthe Wouters op links een slalom inzetten die tot aan de achterlijn reikte. Zijn voorzetschot verdween via het steunbeen van Jans in doel. Na vijf minuten en een botsing tussen Maxime Stiennon en de ver uitgekomen Jans; schilderde D’Hoore de vrije trap op het hoofd van de vrijstaande Jappe Govaerts die overhoeks binnen knikte. Het mooiste doelpunt volgde nog eens vier minuten later. Een mini-driehoekje op de middenlijn tussen Adams, Bongima en Taverniers kreeg in één tijd een vervolg toen Taverniers zich handig uit de driehoek draaide en op rechts meegaf. Daar liep D’Hoore die in één tijd voor doel bracht waar de vrijstaande Maxime Stiennon de 3-0 in één tijd binnen poeierde.

KDN United anno 2023-2024
KDN United anno 2023-2024

Na een kwartier begon KVC Asse-Terheide zich te herstellen van deze uppercut. Het vertoefde overwegend op de helft van KDN en had ook meer balbezit.

Nieuwe thuisdoelman Van Becelaere moest zich met twee opéénvolgende saves onderscheiden op een schot van Van Schuerbeek en de herneming van Van Den Branden. Een goed aangesneden vrije trap van Van Schuerbeek vond de centraal vrijstaande Maginet wiens volley nipt naast ging. KDN was gewaarschuwd, maar liet zich in de twintigste minuut toch in de luren leggen door de steeds aanspeelbare en goed tussen de lijnen lopende Derven. Op een vrije trap van nogmaals Van Schuerbeek kopte De Geyseleer nipt naast. We gingen rusten bij 3-1.

Na rust kon KVC.Asse-Terheide door de uitsluiting van Vandewalle niet doorgaan op zijn elan van de eerste helft. Het enige doelgevaar kwam er na een achterwaartse kopslag van Derven die nipt naast ging. KDN kon de man meer situatie niet omzetten in dominant voetbaln maar zorgde toch voor het meeste doelgevaar met onder meer een grondscherend schot van Jenthe Wouters op de paal. Een corner van D’Hoore werd door Taverniers met het hoofd teruggelegd in de voeten van Sempels die in de verste hoek raak trof, 4-1.

Tien minuten voor tijd was de scheidsrechter te streng met de rode kaart voor centrale verdediger Lars De Neef na een botsing met Quinten Wouters en werd KVC Asse-Terheide tot negen herleid. Na een vrije trap van Adams zag Tanguy Stiennon zijn doelpunt terecht afgekeurd na een voorafgaandelijke duwfout. Stiennon zou uiteindelijk toch nog zijn doelpuntje meepikken via een strafschop na een overtreding op Bongima na een doorsteekpass van Adams.

Doelpunten: 2’ Wouters (1-0), 5’ Govaerts (2-0), 9’ Maxime Stiennon (3-0), 20’ Derven (3-1), 62’ Sempels (4-1), 83’ Tanguy Stiennon (5-1 strafschop). 

Verslag en beeld: Geert Gazet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *