logo Casalina

KDN United pakt vijf zeges op rij

KDN United pakt vijf zeges op rij
Wim Notebaert (eerste van rechts) in de dug-out

Trainer Wim Notebaert (43) ging voorbije speeldag met de zwart-groen-oranjehemden van KDN United winnen op KVC Haacht, dat toch wel vooraan werd voorspeld, ze haalden het er met 1-3. De coach uit Kortrijk-Dutsel begon met een minder resultaat op Rotselaar B. De voorbije vijf speeldagen was het wel steeds prijs met een vijftien op vijftien én de leidersplaats als klinkend gevolg, Lozenhoek Keerbergen is de volgende opponent.

Notebaert speelde tussen zijn vijfde en twintigste bij KVK Tienen, daar haalde hij de B-kern

“Ik had wel een aardige linker, maar de snelheid van uitvoering was niet naar behoren. Dat was te laag voor de nationale reeksen”, liet hij optekenen. Tussen zijn twintigste en zevenentwintigste vertoefde hij bij het toenmalige Outgaarden dat hij van vierde naar tweede provinciale zag stijgen, daar zette hij zijn eerste passen als trainer. Hij werd er T2 op zijn vijfentwintigste. Daarna volgden Binkom, met wie hij in vierde provinciale kampioen speelde, een seizoen KV Tremelo en drie bij Boutersem. Notebaert traint nu al voor het vijfde jaar KDN United.

Het begon met een valse start op Sportief Rotselaar B

“We begonnen met een onverdiende 1-0-nederlaag op Rotselaar B, akkoord onze eerste helft was niet veel soeps, maar we verdienden meer. We hebben dat daarna recht gezet met een vijftien op vijftien. Gezien Haacht net uit tweede kwam afgezakt, hadden we een moeilijke match verwacht. Na een kwartier stuurde ik wat bij en iedereen volgde alles goed op. Als gevolg van de goede groepsgeest ging iedereen er vol voor, maar toch, in de eerste helft stonden we niet goed opgesteld. We stonden bij de rust dan ook 1-0 achter. De spelers pikten tijdens de pauze mijn aanwijzingen op en in de tweede helft waren we heer en meester. De drie goals die vielen waren niet vanzelfsprekend, maar de zege was binnen.”

Het voetbal bij KDN evolueerde sinds ze vorig jaar in de Hagelandse reeks actief waren

“In die reeks speelden we dominant bij balbezit en in deze Leuvense reeks hebben we stappen gezet en kunnen we resultaatsgebonden spelen. De mentaliteit en de manier waarop duels worden aangegaan zit prima. Onze bedoeling is voorlopig om top vijf te spelen. We ontvangen komende speeldag die na een nul op twaalf een zes op zes pakten. We gaan thuis voor winst en kunnen sinds dit jaar uitgaan van eigen kracht, daar we in de breedte sterker zijn. In het verleden zetten we steeds een reeks neer tot december en dan was het over door de examengangers. Nu heb ik de spelers om dat op te vangen. Sommige anderen namen ondertussen hun verantwoordelijkheid op en zijn niet meer weg te denken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *