KDN United opende op het uur de score tegen SK Rummen

Ajaj aan de bal opende de score voor KDN United

KDN United had het merendeel van de partij tegen de bezoekers uit Rummen in handen. Pas op het uur konden ze hun overwicht in doelpunten uitdrukken. Door deze overwinning blijven ze vooraan meedraaien in het klassement, de zwart-oranje-groenen doen dat momenteel met een gedeelde derde plaats in de ranking.

KDN verzuimde om in het beginkwartier te scoren.

Na vijf minuten legde Wouters de bal panklaar voor Stiennon wiens deviatie niet binnen het kader kwam. Ajaj zag zijn vrije trap op de lat uit elkaar spatten en bij D’Hoore stond een ander stuk ijzer, namelijk de doelpaal in de weg toen hij het straatje ingestuurd werd door Wouters. Het daaropvolgende halve uur deed langs beide kanten pijn aan de supportersogen. Beide teams regen de slechte controles en passes aan elkaar. Rummen kreeg nog een kansje toen kapitein Timmermans te veel risico in zijn spel legde. De ruststand weerspiegelde de eerste helft, 0-0.

De eerste tien minuten van de tweede helft begon Rummen te drukken.

Dit leverde vooral corners en vrije trappen op die onrust met zich meebrachten in de KDN-verdediging. Daarna ging KDN hoger spelen. De mooiste combinatie van de wedstrijd startte bij Timmermans die de bal inspeelde op Quinten Wouters die op links zijn broer Jenthe vond. Hij kon zich doorzetten tot aan de achterlijn en zijn teruglegger werd door de vrijstaande Maxime Stienneon in de vlucht over gevlamd. Na een kwartier in de tweede helft klom KDN dan toch verdiend op voorsprong met een doelpunt van Ajaj. Tien minuten later maakte Stiennon dan toch zijn doelpunt en bezorgde KDN een veilig lijkende voorsprong. Die kwam nog even in gevaar toen een Rummen-speler een licht duwtje kreeg in een duel om de terugspringende bal na een schot op de deklat. De scheids zag er geen graten in en Rummen protesteerde niet.

Twee minuten voor tijd deed D’Hoore de boeken definitief toe nadat Rummense keeper Willems een schot van Huyghe onvoldoende kon wegwerken. Na een misverstand in de plaatselijke verdediging redde Scheysmans in de slotminuut de eer voor de bezoekers uit het verre Rummen. Dit viel verdiend te noemen omwille van hun uiterst faire wedstrijd.

Doelpunten: 60’ Ajaj (1-0), 69’ Stiennon (2-0), 88’ D’Hoore (3-0), 90’ Scheymans (3-1)